vrijdag 30 augustus 2024

op naar Marroko week 1 -2024

Zondag 25 augustus 2024

Na een nat voorjaar en een korte zomer omdat het lang slecht weer is geweest gaan we nu dan toch weer  lekker met de camper oppad. Hebben wel nog leuke dingen gedaan in de korte zomer die er was. 2 keer een heerlijke fietstocht gemaakt met Petra, Jolanda, Wim, marjolein en Leo. Beide keren hadden we mazzel met het weer en hebben we enorm genoten van de omgeving rond Hellevoetsluis en trappen we toch 50 km. per keer weg.
 Nog een paar etentjes en dat is natuurlijk altijd heerlijk.  Op 17 augustus nog naar mijn zus der verjaardag want die is 70 geworden. We hebben nog een lithium accu voor de camper gekocht en die heeft Ger geïnstalleerd al gaf dat wel een hoop stress want terwijl wij dachten dat we iets verkeerds deden en de accu weer hebben omgeruild voor een nieuwe accu die het ook weer niet deed bleek er een transport beveiliging op de accu te zitten en moest er alleen iets omgezet worden waarna hij prima werkte.  Het was wel 5 keer de accu in en uitbouwen.  Op zaterdag wordt alles nog schoongemaakt thuis en na afscheid nemen van de buren gaan we dan toch naar Marco en  Monique die op een parkeerplaats staan bij een prima honden losloop gebied.  We gaan daar staan omdat er nog een feestje van Kim en Leon was, die zijn dit jaar beide 30 geworden. We staan vlakbij Happy Italy waar we ons avondeten nuttigen en daarna lopen we naar het huis  van Kim en Leon. Het is een gezellig feestje en even na 24.30 uur lopen we de 25 minuten weer terug naar de campers. Vandaag komt ons morgen ritueel weer als van ouds opgang,  koffie,  honden uitlaten en om 09.00 uur vertrekken we.  De reis verloopt voorspoedig en we schieten dan ook lekker op.  Onderweg nog even stoppen om koffie te drinken en daarna voor de lunch.  We hebben een plekje uitgezocht net onder Parijs en met maar en kwartiertje vertraging in Parijs zijn we er om 16.15 uur. De plek staat al aardig vol met vissers,  het is namelijk bij een klein meertje,  maar we kunnen nog een plekje vinden.  De stoelen worden in het gras gezet en met wat te drinken proosten we op een goede,  veilige en gezellig reis.  
We beginnen goed met een pizza bij Happy Italy
Camperplekje bij Hendrik ido Ambacht
De Seine als we door Parijs rijden
En dan is het weer genieten van onze eerste camperplaats in Frankrijk

Marcoussis N48.653198 E2.20911

Maandag 26 augustus 2024

Als Ger 's morgens de deur uitstapt blijken er 3 Spaanse campers te staan tussen Marco en ons in en we hebben ze geen van alle horen komen.  Na de koffie en een wandeling met de honden vertrekken we eerst naar de Lidl voor brood en tanken we gelijk.  Dan de tolweg weer op en rijden we vandaag ongeveer 400 km onderweg nog twee stops voor koffie en lunch en dan naar een camperplek bij een zwembad.  We rijden steeds verder over steeds smallere weggetje en als de navigatie van ons beide zegt dat we er zijn zitten we in de middle of nowhere. Blijkt dat we weer Oost en west hebben verwisseld.  Er wordt snel een andere plek gezocht vlakbij en daar staan we ook prima.  We hebben wel geen wandel mogelijkheden voor de honden maar ze kunnen hier wel heerlijk met de bal spelen.  Het zonnetje heeft al de hele dag heerlijk geschenen en er wordt dan ook een plekje in de schaduw gezocht.  Het is dan ondertussen 16.15 uur.  
De lunch wordt in de schaduw genuttigd. 
Een alternatieve plek maar er is niets mis mee

Alloue
N46.026191, E0.511834 

Dinsdag 27 augustus  2024 

Na weer een frisse nacht. Wat heerlijk is om te slapen,  rijden we om even voor 09.00 uur weer.  Het is de bedoeling dat we vandaag de Spaanse grens oversteken. Bij Bordeaux hebben we een stuk met file.  Omdat we geen supermarkt zijn tegengekomen halen we tijdens het koffie drinken stokbrood bij de shop van het tankstation.  Net voor de spaanse grens tanken we nog even 10 liter diesel want we zijn bang dat we het anders niet halen.  De grens stelt weer niets voor en we kunnen zonder snelheid te minderen gewoon doorrijden.  We hebben een camperplaats uitgezocht bij een picknickplaats maar voordat we er zijn slaat Marco af en doodlopende weg in en verboden voor campers.  Wij blijven maar even op de afslag wachten omdat we volgens onze navigatie nog een stuk rechtdoor moeten.  Marco komt na een belletje dan ook terug en dan na 4 km zijn we op plaats van bestemming en hebben we de mazzel dat we nog bij elkaar kunnen staan.  We hebben schaduw van de bomen en daar zijn we maar wat blij mee.  Het is nog best druk met mensen en het blijkt dat de Spanjaarden nog deze week vrij zijn.  Marco en ik lopen nog even een stuk met de honden opzoek naar een watertje wat hier zou moeten lopen.  We kunnen het gelukkig vinden al stelt het niet veel voor maar ze kunnen natte poten halen.  De Spanjaarden blijven tot laat met heerlijke muziek dus dat is gezellig.  Het koelt gelukkig ook weer lekker af. 
We rijden langs mooie zonnebloemvelden
Gelukkig hebben we schaduw van de bomen
We zien hier nog mooie paddenstoelen 

Aldura Gunea Aldea
N43.268298,  W1.902228

Woensdag 28 augustus  2024

De nacht was gelukkig niet te warm en dus hebben de meeste goed geslapen behalve ik want geloof het of niet maar ik ben snotverkouden. Na het ontbijt en een wandeling met de honden vertrekken we weer voor de volgende 350 km. Eerst even tanken en van deze dieselprijs wordt je vrolijk nl. 1,37. De temperatuur loopt al weer snel op maar met een windje is het toch goed te doen en wordt er om 11.20 gestopt voor koffie en om 13.00 voor de lunch,  wat fijn is dat ze hier bij de tankstations vers brood verkopen.  Later doen we nog even een Mercadona aan want ik moet sowieso papierenzakdoeken hebben want die vliegen er doorheen.  Tegen 16.00 uur zijn we op onze camperplaats waar nog twee plekjes naast elkaar zijn.  Het is ondertussen erg warm en benauwd geworden en we koelen ons dan ook af door onze kop onder de kraan te steken.  Marco gaat stoeien met zijn Chromekast maar eerst nog een paar keer met Canal digitaal want dat was ook nog niet goed.  Het is zulk lamlendig weer dat we geen zin hebben om te eten en dus wordt het een beker yoghurt.  We lopen nog even het dorpje door en bekijken natuurlijk de kerk.  We zien een soort van arena worden opgebouwd en overal in de straten staan of liggen hekken. Marco vraagt met handen en voeten aan en oude man of er inderdaad stieren door de straten komen en dat blijkt inderdaad zo te zijn.  Op 9 september moet dat gebeuren maar deze man ging het vanachter een hek bekijken. Via de schotel kunnen we naar B&B kijken en later werkt de Chromekast ook.  Ik ga betijds naar bed want echt lekker voel ik me niet.  

de omgeving is ook aan de westkant van Spanje mooi. 
Even stoppen voor koffie

Ik kan altijd genieten van deze imposante rotspartijen. 
Natuurlijk moeten we de kerk bekijken
Die het hele stadje worden deze hekken geplaatst


Alaejos N41.3032, W5.21874 

Donderdag 29 augustus  2024

Het is vannacht gaan regenen en toen moesten alle dakluiken dicht,  gelukkig heb ik een fan want het werd wel gelijk warm in de camper.  's Morgens hebben we nog onweer maar de temperatuur is nog steeds goed.  Na nog een klein eindje met de honden,  er is niet veel wandel gebied hier,  vertrekken we even na 09.00 uur.  Het eerste stuk hebben we nog regen maar daarna komt de zon weer in alle glorie terug.  Langs de grote weg in Spanje zijn niet veel fijne plekken om te stoppen voor koffie dus wordt er staand en bakkie gedronken en dan weer verder. Met eten hebben we met mazzel want we hebben een plek gevonden met schaduw van een boom.  Het landschap hier is niet echt geweldig maar gelukkig rijden we er alleen maar doorheen.  Om 15.00 uur zijn we bij onze camperplek en kunnen we de campers ook weer in de schaduw zetten. 
Deze moet natuurlijk wel op de foto
Het (on) gezellige binnenland van West/zuid Spanje
Gelukkig kunnen we in de schaduw van een boom eten
En ook op onze overnachtingsplek hebben mazzel met schaduw en een beetje wind. 

Los Santos de Maimona
N38.44221, W6.372744

Vrijdag 30 augustus  2024

Vandaag het laatste stuk naar Algeciras 320 km. Het is weer flink warm vandaag maar gelukkig hebben we airco in de auto maar als we stoppen voor koffie zijn we blij dat we in de schaduw kunnen zitten.  We zorgen dat de gasflessen vol komen en wij tanken nog adblue en om 14.15 zijn we op de parkeerplaats bij heel veel winkels waar we dan ook nog de nodige boodschappen gaan halen.  Maar eerst lopen we naar de ticketverkoop om onze overtocht te boeken maar daar krijgen we te horen dat we om 17.00 uur terug moeten komen.  We gaan dan eerst maar even eten en daarna naar de lidl en de Chinees voor nog wat spulletjes.  Dan weer teug naar Carlos waar we een flinke tijd bezig zijn en per camper 290,= voor een retour kwijt zijn.  We wisselen ook gelijk nog maar even 100 euro's om in dirhams, voor ons gemak is 1 dirham 10 cent. Als we weer terug zijn bij de campers drinken we eerst wat en daarna gaan we de Mercadona plunderen.  Er wordt flink wat rum ingeslagen en deze gaat over in melkpakken om het niet al te veel te laten opvallen bij de douane.  Onze jenever van thuis gaat over in grote waterflessen die we gewoon in de douche zetten.  Na het eten kijken Monique en ik nog naar een paar afleveringen B&B en dan nog even genieten van de zwoele avond. Morgen de grote oversteek naar Afrika.
Kaartes kopen voor de overtocht
Marco en Monique zijn de melkpakken aan het vullen met rum
En Ger en ik gooien de jenever over in grote waterflessen

Algeciras N36.18383 W5.43755





zondag 11 augustus 2024

uitproberen camper week 4

Dinsdag 30 april 2024

In de ochtend maak ik nog een flinke wandeling met Chico en daarna gaan we naar Redange waar een camperplaats is met alles erop en eraan vlakbij een zwembad,  echt iets voor Arie en Lia.  We gaan bij een supermarkt eerst even tabak halen voor Reina en iemand van ons park.  Dan eten we wat en zijn we het erover eens dat wij van deze plek niet vrolijk worden en dus zoek ik een andere op. Eerst nog even tanken in Luxemburg want dat scheelt toch weer,  het is hij namelijk 1,51 p.l Ik had van Hen nog wat doorgekregen en daar gaan we naar toe.  Onderweg hebben we tig weg omleidingenen rijden we over echte Belgische wegen,  bar slecht.  De omgeving is wel heel erg mooi.  Bij Muno is de camperplaats en daar is ruimte genoeg.  Er is voor de rest niets bij maar je kan over fietspad goed wandelen,  dit was vroeger een spoorlijn.  Als ik met Chico aan het lopen ben zie ik nog de resten van een ronde plaats waar vroeger de treinen werden gedraaid om weer de andere kant uit te kunnen rijden.  We kunnen de rest van de middag heerlijk buiten in de zon zitten en Chico is helemaal blij met zijn bal die regelmatig een zwieper krijgt.  Als onze buren terugkomen van een wandeling blijkt dat ze ook een hond hebben een Chico gaat natuurlijk gelijk kennismaken.  Dit valt nog die hond neri in goede aarde en het wordt gelijk vechten.  Chico bijt gelukkig van zich af maar de hond trekt wel zijn tuig stuk en daar is de baas heel erg boos over,  boos op ons want we hadden Chico aan de lijn moeten houden.  Plaats dat hij ons even een waarschuwing geeft dat zijn hond niet vriendelijk is. Maar Chico krijgt zijn touw aan zijn riem en het balen is dus afgelopen.  Voor morgen zoeken we een andere plek. 
Een prima plek bij het Mūllerthal 
Tijdens de wandeling zie ik nog een dode vos 
Het is weer genieten maar ook weer veel klimmen en dalen

Camperplaats bij Monu
De plaats waar vroeger de treinen werden gedraaid. 

Muno N49.71224 E5.16951 CC62128

Woensdag 1 mei 2024

En alweer schijnt het zonnetje.  We rijden vandaag naar Bouillon waar we heel mooi kunnen staan al zijn de plekjes wel erg smal.  Als even later dan ook een plekje aan de zijkant vrijkomt gaan we daar staan.  Het is vandaag echt heel warm en zeker in de zon.  Tegen de middag lopen we naar het plaatsje waar een flinke burcht bovenop de heuvel staat.  Ik loop nog even naar boven maar zie dat je 16,= moet betalen en dat vind ik toch echt teveel.  Weer beneden kijken we of we ergens wat kunnen eten maar willen wel een plekje in de schaduw.  Het wordt een Italiaan met uitzicht op de burcht.  We nemen beide een pizza en die is flink in omvang maar smaakt erg lekker.  Chico mag op de terugweg lekker zwemmen in de Semois en dat vindt hij helemaal geweldig en lijkt te zeggen kijk nou is het pas echt vakantie.  Als we later lekker in de zon zitten en Chico weer met de bal aan het speelen is hebben we een praatje met een Nederlands gezin waarvan de twee dochters het prachtig vinden om met Chico en de werpstok te spelen.  Later is Chico zo moe en stijf dat hij niet meer van zijn plek afkomt.  Hij gaat met moeite in de avond nog even plassen maar dan weer gauw terug naar zijn plekje.  
Over het oude treinviaduct lopen tijdens de ochtend wandeling
We rijden Bouillon binnen
Chico mag als we naar het dorp lopen ook al even zwemmen
Bouillon vanaf de burcht
Eten met uitzicht
Die is helemaal in zijn element. 

Bouillon  N49.790432 E5.057224

Wat kan het weer toch in een nacht veranderen.  Vandaag is het grijs en mistig.  Ik loop nog even met Chico langs de Semois en als we weer terug zijn drinken we nog een bakkie, gaan dan nog langs het sanistation en dan het enorme eind van 16 km rijden.  Dit plekje had ik van het Nederlandse gezin door gekregen want hier moet een leuke wandeling zijn met laders,  het het dan ook de laddertjesroute. Maar de plek is vreselijk en omdat we best hoog zitten is het ook nog eens erg koud.  Ik hou de wandeling dan maar voor gezien en zoek en nieuwe plek op.  Deze is 24 km verderop in een dorpje Gedinne. Als we daar aankomen staat er niemand en is het ook niet echt een gezellige plek.  We zetten de camper merr en ik loop eerst naar de bakker voor brood en neem wat lekkers mee voor bij de koffie.  Als we aan de koffie zitten bespreken we even wat we zullen gaan doen.  Zondag hebben we afgesproken om in Zwartewaal te zijn.  Nu hebben we van Lia gehoord dat het niet erg best met Arie gaat en dus doe ik even een appje of ze het misschien fijn vindt als wij vrijdagmiddag nog even bij hun aankomen en dat is goed.  Ik ga dus gelijk maar weer een andere plek opzoeken zodat we al een eind naar Nederland rijden.  Het wordt de mijn in Blégny. Als we rijden hebben we een wisselvallig weerbeeld want zo schijnt de zon en zo hebben we regen.  In Blégny aangekomen staan er al aardig wat campers maar er is nog plek genoeg.  Ik ga maar eerst met Chico lopen en dan eten we een boterham.  Het is echt geen weer om buiten te zitten en al snel gaat het ook nog regenen en dat terwijl in Nederland de zon nog heerlijk schijnt.  In de avond krijgen we ook nog onweersbuien. 
Ochtendwandeling langs de Semois 
Camperplaats bij de mijn van Blégny 

Blégny N50.686499 E5.722576

Vrijdag 3 mei 2024

Het heeft echt de hele nacht geregend en dat doet het nog als we opstaan.  Na de koffie en de afwas ga ik nog even met Chico lopen en dan vertrekken we terug naar Nederland.  We rijden nog een klein stukje over leuke binnendoor wegen en dan is het de ongezellige rijksweg.  Ik hoor van Lia dat zij nu ook niet in orde is,  nu we zullen het wel zien.  Om 11.00 zijn we op het landje en zijn de tuinmannen bezig om de boeing langs de waterkant op te knappen.  Het gaat gelukkig aardig goed met Arie en Lia is ook alweer een beetje aan het opknappen.  Later in de middag gaat het flink regenen en vluchten e naar binnen. We hebben deze 4 weken toch alweer 2100 km gereden.  

Zaterdag 4 mei 2024

Het weer ziet er vandaag een stuk beter uit en Ger gaat kijken of hij de boegschroef van Arie zijn bootje weer werkend krijgt.  Ik ga in de tuin aan de slag.  De boegschroef wil het wel doen maar dan alleen als je een klap met een hamer erop geef dus dat is nog niet zo als het moet zijn.