zondag 24 april 2016

Maandag 11 april t/m zondag 24 april 2016



Maandag 11 april 2016 

afscheid van Cours les Barres
Vandaag eerst met Chris naar de Carrefoure om daar bij een Orange winkeltje te proberen om mijn internet weer in orde te krijgen want ik kon weer niet opwaarderen omdat mijn nummer verlopen zou zijn. Toen we er in december waren heb ik nog speciaal laten kijken tot wanneer mijn nummer geldig zou zijn en dat was tot mei 2016 maar het lukt dus niet. We zijn er om even over 09.00 uur maar de Orange winkel gaat pas om 09.30 uur open en dus gaan we maar even de supermarkt in en daarna  weer naar de Orange. Daar vertellen ze me dat mijn nummer toch verlopen is en dat ik hem tussendoor nog een keer had moeten opwaarderen. Ze zeggen dat ik een andere simkaart moet kopen voor 10,= en dat doe ik dan ook maar dat kan niet bij hun daarvoor moet ik in het centrum van Nevers zijn en dus gaan Chris en ik daar naar toe. He is nog even zoeken naar een parkeerplek maar we vinden een parkeergarage en daar zet ik hem in. Ik vraag even aan een vrouw waar de Orange winkel zit en dat blijkt vlakbij. We worden snel te woord gestaan maar daarna zitten we toch zeker een half uur te wachten eer dat we geholpen worden. Het meisje wat ons helpt probeert van alles  maar krijg het ook niet voor elkaar en zegt dat een nieuwe simkaart niet zo één, twee, drie de oplossing is. Chris legt uit wat we te horen hebben gekregen toen we het in december zijn wezen vragen en zegt “dus nu zijn we gewoon die 40,= aan op waardeer kosten kwijt, dat willen we dan wel terug hebben”Het meisje gaat nog een keer naar achteren en dan blijkt het allemaal wel te kunnen en wordt mijn nummer opnieuw geactiveerd en opgewaardeerd en als wij om 11.20 uur weer terug bij de boot zijn ga ik het gelijk proberen en ja  HET WERKT! Ik ben helemaal blij. We eten om 12.00 uur eerst nog wat en om 12.30 uur nemen we afscheid van Chris en Rogier en vertrekken we. Ik had netjes naar Briare gebeld om een schutting aan te vragen maar als we bij de eerste sluis komen gaat de sluismeester helemaal uit zijn dak omdat in naar Briare gebeld had. Ik probeer uit te leggen dat ik alleen maar een schutting heb aangevraagd maar hij is woest en vertelt me van alles wat ik niet begrijp en dat dan ook tegen hem zeg maar hij zegt dat ik hem donders goed begrijp is is gewoon pissig. Ik help hem toch maar met het open draaien van de sluisdeur en hij zegt zowaar nog tot ziens. Om 16.00 uur zijn we bij het kanaaltje naar Nevers waar we weer voor de sluis gaan liggen en genieten we nog van een heerlijk zonnetje. Onderweg heeft Vira haar plekje op het voordek weer ingenomen en Bram lag weer onder het bed. Als we stil liggen vinden ze het beide weer heerlijk om wat nieuws te ontdekken al is Bram nog wat schuw. Hij verwacht steeds de hond van Chris en Rogier achter hem aan maar daar heeft hij gelukkig geen last meer van. Ger belt nog even met Piet want die is vandaag jarig.


Aquaduct Le Guetin

Genieten van het heerlijke weer bij Nevers
Dinsdag 12 april 2016 

Bijschrift toevoegen
We gaan om 08.40 uur varen en we hebben in de ochtend nog wel wat donkere wolken maar al snel is het niets anders dan zon. We varen vandaag naar Decize waar we om 14.30 uur zijn en er ligt nog geen bootje terwijl we toch al flink wat huurboten zijn tegen gekomen. Ik ga een flink eindje met Vira lopen en daarna genieten we van het zonnetje en bel ik nog even met Anita want die heeft zich vergist in de datum van mijn verjaardag en heeft een sms gestuurd en ook een kaart maar die hebben wij niet meer ontvangen.

De natuur kleurt langzaam groen

Oude katrol waar vroeger de kabels langs liepen toen de schepen nog werden getrokken.
Woensdag 13 april 2016

Vandaag blijven we hier liggen en ga ik eerst met Vira lopen en daarna gaan we even wat boodschapjes halen en gelijk kijken naar een nieuwe achterband voor Ger zijn fiets want die is kuis versleten. We kunnen er geen vinden en dus ga ik om 12.30 uur op de fiets naar Decize om daar te kijken bij de Le Clerc maar daar hebben ze hem ook niet. Ik rij nog naar een andere winkel maar vang daar ook bot. Ik vraag daar wel of ze misschien een winkel weten waar ik fietsbanden kan kopen en dat blijkt hier vlakbij maar die is pas weer om 14.00 uur open en dus moet ik nog een uur zien door te brengen. Ik fiets dan nog maar even naar de Lidl een stukje terug en loop daar nog maar eens doorheen en ga dan maar weer op pad en moet dan nog een kwartiertje bij de winkel wachten maar dan heb wel  beet en heb ik voor 9,= een nieuwe achterband voor Ger. Als ik weer terg fiets naar de boot hangen er donkere luchten maar gelukkig geen regen. Ger gaat de band gelijk om zijn achterwiel leggen en dan kan hij er ook weer even tegen. De zon komt weer terug en we kunnen nog even buiten zitten maar om 16.00 uur wordt het toch helemaal donker en krijgen we een flinke bui.

Mooie luchten bij Decize
Donderdag 14 april 2016

Vandaag weer varen en om 08.35 uur vertrekken we maar zijn natuurlijk te vroeg bij de sluis en moeten dan nog even tien minuten wachten maar dan komt de sluismeester stipt op tijd aanrijden en kunnen we schutten. We varen vandaag naar Beaulon waar we om 15.15 uur zijn en we kunnen in het hoekje liggen. Er ligt nog een groot schip en dat blijken Zweden te zijn. Het is de hele dag mooi weer geweest maar nu begint de lucht toch wat te betrekken maar we kunnen nog wel lekker buiten zitten. Vira ziet weer oude vriendjes aan de overkant van het kanaal lopen en is weer helemaal blij dat ze met hun mee kan rennen al blaffend naar elkaar. Om ongeveer 16.30 uur komt er een auto aangereden en dat blijken Liesbeth en Simon te zijn die op bezoek waren bij een Hollands stel dat hier vlakbij woont en hebben ons zien liggen en komen even een glaasje drinken en gaan na 20 minuten weer weg. We zullen ze wel weer zien als we in Genelard liggen.



Beaulon
Vrijdag 15 april 2016

Regen en zon wisselen elkaar af maar als ik met Vira naar het dorp loop hier 1.1/2 km. vandaan heb ik mazzel en blijft het de hele weg droog. Ik ben de hele ochtend bezig met het bijwerken van mijn dagboek want daar loop ik ongeveer 5 weken mee achter dus dat is nog een hele kluif. Om 12.30 uur eten we onze “baguette”en omdat het weer nog steeds niet veel bijzonders is kijken we ’s middags maar een dvd.

Zaterdag 16 april 2016

Vandaag hebben we hetzelfde weer als gisteren en heb ik ook weer mazzel met mijn wandeling naar het dorp want het blijft weer de hele weg droog. Als ik terug ben ga ik weer verder met mijn dagboek en na het eten kunnen we zelfs nog even buiten in het zonnetje zitten maar al snel komen er weer regenbuien. ’s Avonds halen we een pizza bij de pizza kar die hier altijd op zaterdag komt en waar de pizza’s heerlijk smaken.

Zondag 17 april 2016

Vandaag eens een keer geen mazzel en moet ik mijn paraplu gebruiken als ik brood ga halen. Het blijft bijna de hele dag regenen en dus ga ik maar verder aan mijn dagboek en kom ik helemaal bij. Na dat we gegeten hebben ga ik nog even aan een kaart beginnen. Ger kijkt ondertussen naar het wielrennen. Hen belt mij en we kletsen zeker bijna 2 uur met elkaar.  We worden een beetje simpel van dit weer maar als het goed is wordt het morgen beter, nu maar hopen dat het ook zo is.

Maandag 18 april 2016

Er zitten blauwe stukken in de lucht maar niet genoeg om het lekker weer te noemen en we krijgen van tijd tot tijd ook nog wel een regenbui. Ik kan wel zonder paraplu naar het dorp voor brood dus dat is al een plus punt. Ger kijkt nog even de accu’s na en ik ga nog maar verder aan  mijn kaart. Heb een hele lijst gemaakt voor wie ik er allemaal nog één moet maken en dat zijn er nog flink wat dus heb voorlopig nog genoeg te doen. Om een uur of 15.00 uur wordt het toch lekker genoeg om buiten te zitten en dat doen we dan ook. Tegen 16.00 uur komen Tineke en Karel even langs. Dit zijn mensen die we 4 jaar geleden hier hebben ontmoet en hier ook met de boot lagen maar nu hebben ze inmiddels hier een huis gekocht. We kletsen wat bij en dan nodigen ze ons uit om woensdag bij huis te komen kijken en ze zouden ons op komen halen want het is net te ver om te lopen en op de fiets is het heuvelopwaarts en dat vinden ze ook net te steil. Dus zeggen we bij het afscheid tot woensdag.

Dinsdag 19 april 2016

Vandaag een strak blauwe lucht al moet de temperatuur nog wel even steigen want het heeft vannacht gevroren. Vandaag niet met Vira naar de bakker lopen want ik heb nog afbakbroodjes die op moeten en dus loop ik weer een rondje naar de sluis. We gaan vandaag weer met het plafond van de overkapping beginnen want daar moet de achterkant nog worden afgewerkt. Het was iets makkelijke gezegd dan gedaan want om het allemaal passend te krijgen valt nog niet mee maar we komen toch een heel eind en om 17.00 uur houden we het voor gezien en genieten we nog even van de zon.



Goed weer dus gaan we weer klussen.
Woensdag 20 april 2016

Ik loop weer met Vira naar de sluis en Ger is ondertussen al bezig met het laatste stukje afwerking. Ik ga dan alvast een paar ramen schuren want met al dat hout moet je het wel goed blijven onderhouen anders wordt het lelijk. Ger schuur achter alles en dan kan ik het in de olie zetten. Ik had verstaan dat ze ons om 12.00 uur zouden komen halen en dus zitten we om die tijd klaar maar Ger heeft 14.00 uur verstaan en dat blijkt ook beter te kloppen. Tineke komt ons halen en we rijden nog eerst even naar de Aldi voor wat boodschappen en dan gaan we naar hun huis wat erg mooi en rustig gelegen is en het ziet er ook nog eens heel goed uit met een flinke lap grond erbij en dat allemaal voor maar 80.000,= euro. We hebben een gezellige middag en omdat Karel door zijn ruig is gegaan en vrijdag graag een carport wil kopen bij de Brico in Moulins vraagt hij of Ger met hem mee wil gaan en er wordt dan ook gelijk afgesproken om daar een hapje te gaan eten en dus zullen de mannen om 09.00 uur vertrekken en komt Tineke mij om 11.00 uur halen. Om 18.30 uur zijn we weer bij de boot.
Donderdag 21 april 2016

Weer een prachtige dag al is er iets meer sluierbewolking. Na mijn rondje met Vira, nog steeds afbakbroodjes die op moeten, ga ik nog een paar ramen schuren en zet deze samen met de voor bankjes weer in de olie. De rest van de dag wordt heerlijk in de zon doorgebracht met een goed boek. Het is vandaag toch nog wel zo lekker geworden dat we met gemak onze korte broek aan kunnen. Er staat hier ook een Duitser met zijn camper en die houdt wel van een praatje dus komt hij regelmatig een kletspraatje houden maar dat is ook wel weer gezellig.

Vrijdag 22 april 2016

Vandaag is de lucht grijs maar koud is het zeker niet. We zijn al vroeg wakker zodat Ger nog even op zijn gemak koffie kan drinken want hij wordt dus om 09.00 uur opgehaald door Karel. Ik ga met de hond lopen en als ik terug ben is hij inderdaad vertrokken. Ik maak de boot vanbinnen weer schoon en ga maar eens verzinnen wat ik zal aantrekken en dan nog even achter de laptop om dit blog bij te werken. Ik laat nog even Vira uit en ga dan om 11.00 uur naar voren lopen om daar op Tineke te wachten en die komt al snel aanrijden. We rijden naar Moulins en kijken bij de Brico of we de mannen zien staan maar die zien we niet en dus rijden we naar de Routier en daar zien we de auto met aanhager wel staan en dus zetten wij de auto ook neer en gaan naar binnen waar de mannen aan de koffie zitten. Karel betaald alvast het eten en we besluiten een entrecote te nemen en betalen 13,= per persoon maar krijgen daarvoor dan een enorm buffet waar echt van alles staat aan eten als voorafje met b.v. kip, vis, diverse salades, mosselen, fruit, mooie plakken ham of dun gesneden entrecote en nog heel veel meer zodat je moet oppassen dat je daar al niet teveel van eet want dan komt het hoofdgerecht nog. Nu is dat niet overdreven veel maar wel heel lekker en daarna staat er nog een toetjes buffet met echt weer van alles en nog wat dus zeker waar voor je geld en allemaal nog heel lekker ook. Bij het eten krijg je voor dt geld ook nog een glas wijn en kannen water. Vol en voldaan gaan we na twee uur weer weg en brengen we de carport bij Tineke thuis. We drinken nog een kopje thee en dan brengen ze ons weer terug bij de boot. Als we dan terug naar de boot lopen komen we langs een Engels schip en die maakt ook gelijk een praatje met ons en nodigt ons uit om even wat te komen drinken. Ik ga dan toch echt eerst Vira loslaten maar zie dan dat een stel Nederlanders met hun camper op het gras willen gaan staan en ik zeg dat ze dat beter niet kunnen doen omdat de kans groot is dat het gaat regenen en dan komen we er niet meer uit. Ik zeg dat ze als ze maar één nacht van plan zijn om te blijven ze makkelijk op het pad kunnen blijven staan omdat de camper die hier nog staat zeker niet gaat vertrekken en ze zijn blij met de info. Als Vira eindelijk los ik loop ik met haar weer terug naar de Engelse en drinken we daar nog wat en krijgen we alles te horen over hun boot die ze dus maar pas hebben gekocht (een Tjalk) en dat ze hiervoor een Narrowboat hadden die nog verkocht moet worden. We blijven daar zeker een uur zitten en gaan dan toch echt terug naar onze eigen boot maar komen ook weer niet zo makkelijk voorbij de Nederlanders maar om eindelijk 18.30 uur zijn we dan toch weer aam boord en is het een lange dag geweest maar het weer is nog steeds heerlijk, niet zonnig maar wel aangenaam warm.Ik bel Hen nog even terug want die belde toen we zaten te eten en het nieuws is dat Aad niet meer terug hoeft te komen bij de bedrijfsarts omdat deze na contact met de specialist ook heeft ingezien dat Aad niet meer aan het werk kan en nu dus tot aan zijn pensioen waarschijnlijk op non-actief wordt gezet maar dat houdt in dat zijn pensioen ook gewoon doorloopt en hij dus meer per maand gaat overhouden dan waar ze op hadden gerekend. Nou dat is pas goed nieuws. Binnen 4 weken zou de definitieve regeling geregeld moeten zijn.

Zaterdag 23 april 2016

Vandaag is het ook grijs maar nu hebben we wel regen en ziet het er naar uit dat dat de hele dag wel zo zal blijven. Ik ga met Vira en paraplu weer naar het dorp lopen voor brood. Als ik terug  ben en zitten nog even te kletsen zien we ineens Rogier aan komen rijden. Hij is onderweg om openhaardhout te halen bij Bernard en doet even een bakkie bij ons. We kletsen weer even bij en horen dat zijn boeg- en hek schroef het weer prima doen. Na een halfuurtje is hij weer vertrokken en dan regent het nog steeds en zoals al verwacht wordt het inderdaad niet meer droog vandaag en dus wordt er niet veel gedaan.

Zondag 24 april 2016

Als we opstaan is de lucht weer prachtig blauw maar er staat een enorme koude noorde wind. Ik ga met Vira weer naar de bakker en als ik terugkom kan ik de was ophangen die ik in het wasmachine heb gedaan en zet er gelijk nog een aan want met dit weer zal het wel snel drogen. We zien Tineke en Karel aankomen rijden en die gaan de hond uitlaten en komen daarna even een bakkie bij ons doen. We spreken gelijk af dat Ger morgen even met Karel meegaat naar de werf om te kijken hoever het met zijn boot staan en wij gelijk een planning kunnen maken over wanneer we hier weer gaan vertrekken.  Ger kijkt nadat we hebben gegeten naar de sport en ik ga dit blog op het internet zetten. 

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat jullie weer zo veel kennissen tegen zijn gekomen na de nukkige sluiswachter.

    Geniet maar lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zit je alleen op je bootje, heb je nog zo'n druk sociaal leven! Gezellig hoor! Je bent ook echt te lief hoor San, dat je die sluiswachter nog hebt geholpen. Hij had van mij een knietje kunnen krijgen!

    Nu op naar het mooie weer hoor, het is bijna mei, dus dat moet er nu toch aan zitten komen. Heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen