zondag 15 december 2019

zevende week Spanje 2019

Maandag 9 december 2019

Ger vult nog even de watertank één keertje de wc en dan kunnen we vertrekken. We rijden eerst langs de Lidl voor boodschappen en dan door naar het strand van Palomares. Als we daar aankomen is het erg rustig en hebben we plek genoeg om de camper weer bij het strand neer te zetten. De stoelen gaan naar buiten en we genieten weer volop van Chico die hier weer lekker met de bal kan spelen. We maken de camper goed schoon aan de binnenkant zodat alle resten van de rat verleden tijd zijn. Na de lunch ga ik even poten naar de camping waar Ko en Riet staan. Die zijn net aan het eten en ik krijg gelijk ook een heerlijk stukje vlees en nog een beetje salade zodat ik nu echt wel erg vol zit. Na nog even lekker kletsen gaan we om 17.00 uur terug naar de camper maar doen dit via een omweg. Als we bij de camper komen zit deze op slot en zien we Ger en Chico nergens. Ik was zo dom om de sleutels jullie mee te nemen en dus blijven Ko en doet maar even bij mij wachten totdat Ger weer aankomt lopen. Hij was naar de camping gelopen om mij een vest te brengen omdat het 's avonds flink afgekoeld. Heel lief natuurlijk. Ko en Riet lopen dan weer terug en dan is het al bijna donker maar het is ondertussen ook alweer 18.00 uur.

Weer terug in Palamares

De camping in Palomares van Ko en Riet

Dinsdag 10 december 2019.

Vandaag gaan we lekker helemaal niets doen. Het is nog steeds heerlijk weer dus dat komt goed uit. Buiten af en toe een wandeling met Chico genieten we alleen maar van de rust zo zonder rat in de camper. Ko en Riet komen nog even langs als ze hun dagelijkse wandeling maken en drinken nog even een bakkie bij ons.
Even helemaal niets behalve spelen met Chico

De lucht staat weer in vuur en vlam

Woensdag 11 december 2019

Het is best fris in de ochtend en er is ook iets meer bewolking. Ik hoor van Riet dat hun naar de markt in Palomares gaan en ik vraag of ze het goed vinden als wij mee gaan en dat is geen enkel probleem. We sluiten alles er een lopen naar de camping en vandaar met z'n vieren maar het stadje wat ongeveer 1,5 km verderop is. Op de markt op ik nog een mooie armband en een hanger voor de enorme prijs van 2,=. We graan op een terras even lekker een bakkie doen en nemen er een Tostado bij. Dat is erg klein geroosterd stokbroodje met verschillende soorten beleg. Wij nemen ham met gesmolten kaas. We nemen allemaal nog een tweede bakkie en als ik ga afrekenen moet is het enorme bedrag van 16,= afrekenen dat komt neer op 1,50 per consumptie dus dat is ok de moeite niet. Tegenover de camping zit een restaurantje waar Ko en doet erg over te spreken zijn en daar willen het een ik vandaag gaan eten. We lopen eerst weer terug naar de camping en als het tegen 14.15 uur loopt gaan we met z'n allen naar het restaurant "Monika" want Ko en Riet hebben besloten om met ons mee te gaan. We kunnen lekker op het terras zitten en Chico vindt het allemaal prima. We nemen een menu van 10,= en daarvoor krijgen we eerst een flinke salade, dan een voorgerecht, ik meloen met ham en Ger een lekkere gevulde soep. Als hoofdgerecht nemen we rosbief met frietjes en toe kan je ook van alles kiezen maar neem ik weer meloen maar wel zonder ham. Het heeft allemaal weer heerlijk gesmaakt en na twee uur tafelen geen Ko en Riet terug naar de camping een lopen wij weer terug naar de camper. Het is ondertussen flink gaan waaien en dus verzetten we de camper zodat we wat meer uit de wind staan. We spelen nog even met Chico want die heeft nog niet veel gehad vandaag buiten en flinke wandeling. 's Avonds worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Als Ko en Riet nog even langskomen tijdens hun wandeling nemen we gelijk afscheid want wij gaan morgen weer een stukje verderop kijken. 
Ook 's morgens weer een mooie zonsopgang
Koffie en een broodje bij de markt

De bougonville staat weer prachtig in bloei

Later nog een hapje eten

Donderdag 12 december 2019 

De sani wordt weer verzorgd en om 09.00 uur vertrekken we. We stoppen onderweg nog even bij een doe het zelver voor purschuim maar dat hebben ze niet. Ik ben een cp uitgezocht 30 km verderop maar deze wordt door ons afgekeurd. De volgende is prachtig maar daar hoorden we dat je daar 's avonds wordt weg gestuurd en dus drinken we daar een bakkie en maken even een wandeling met Chico en gaan dan weer verder. We rijden nu door naar Gabo de Gata wat we al eerder hebben gestaan. De plek waar weer wilde staan is ook verboden geworden en dus rijden weer terug naar het stadje en gedaan we daar op een parkeerplaats staan bij andere campers. We lopen even naar de vissersbootjes en daar zitten een heleboel katten die ik natuurlijk moet aaien. Weer terug bij de camper eten we eerst wat en dan gaan we onder de boulevard lopen maar daar is hier niet veel en dus terug over het strand zodat Chico lekker kan rennen. We gaan nog even op een muurtje aan het strand zitten zodat Chico met de bal kan spelen. Er komt nog een Belgische knul op een fiets met aanhanger met daarop twee zonnepanelen. Hij blijkt al 7 maanden aan het trekken te zijn en heeft al 14.000 kilometer afgelegd. We hebben natuurlijk even een praatje en dan gaan we weer terug de camper in. 

Gabo de Gata (N 36.778801 W 2.24288)
We moeten even een kleine berg over

Mooie gele rotsen hier aan de kust

Op naar een cp waar we jammer genoeg niet kunnen blijven staan

Op deze cp staat nog een oud fort

We nemen hier nog wel even een bakkie en lopen met Chico

Het kerkje bij Gabo de Gata

De bergen zitten in de wolken

CP bij Gabo de Gata

Zo leuk altijd al die spullen van de vissers

Een mooie oude vestingstoren

Kijk hier kan ik nou helemaal warm voor lopen

Heel veel kwallen op het strand

De vissersbootjes liggen alweer klaar

En ook hier gaat de zon weer spectaculaire onder

Vrijdag 13 december 2019 

Het is vannacht flink gaan waaien en het voorruit zit dan ook dik onder het zand en zout van de zee. Na de ochtendwandeling met Chico gaan we rijden. We willen bij Guardias Viejas gaan staan maar als we daar komen zien we dat ze daar bijna alles kaal hebben gehaald en het dus niet meer zo'n fijne plek is om te staan. Nu zal het best anders zijn als er niet zo'n harde wind zou staan maar voor nu is het geen geschikte plek. We besluiten om terug te rijden naar Almerimar waar kennissen van de boot verblijven, Daniëlle en Freddy. Ik bel eerst even of het uitkomt en dan blijkt dan Freddy jarig is vandaag en we wisten gelijk uitgenodigd om mee tapas te gaan eten. We stijgen naar de cp in Almerimar en gaan daar aan de haven staan vlakbij Daniëlle en Freddy. We kletsen even een laten de honden uit en dan rijden we met hun naar weer een tapasbar was later nog www.stel vrienden komen. Het is gezellig en lekker en om 16.00 uur zijn we weer terug en gaan we weer naar onze eigen camper. Het waait nog steeds hard en we krijgen weer een prachtige zonsondergang. Gelukkig gaat in de avond de wind liggen zodat de schotel omhoog kan. 

Almerimar (N 36.6952 W 2.78772)
Freddy zijn 66ste verjaardag vieren

Veel wind en hele hoge golven


CP bij Almerimar

De avondzon kleurt alles in een mooi licht

Hele aparte wolken

De golven spatten zo hoog op dat de zon er achter verdwijnt


Zaterdag 14 december 2019

Als we opstaan is het prachtig weer. Ik loop nog even met Chico en daarna gaan we met Freddy, Daniëlle en haar zus Nancy in hun personenauto naar de markt in Adra. Er gaan ook vier andere kennissen mee in een andere auto. Het is een markt zoals alle markten hier, heel veel kleding en schoenen. Na de markt gaan we ergens wat drinken met een tapas maar dus valt hier erg tegen en dus lopen we nog naar een ander zaakje waar we wel hele lekkere tapas eten. Ik leer ook daar een "tinto verrano" een lichte rode wijn is met een soort Sprite en dat smaakt erg lekker en fris. We hebben ieder twee drankjes en drie tapasjes en dat voor 6,= p.p. We rijden weer terug en gaan nog even via Guardias Viejas wat het nu weer prima staan is en dus gaan wij morgen weer hier staan. We doen nog even wat boodschappen bij de Mercadona en dan zin weer om 16.00 uur weer terug bij de campers. Ger laat Chico uit en ik ruim de boodschappen op. We kunnen daarna nog even buiten zitten in de zon. Het was weer een heerlijke dag. 
Wat is dit toch genieten....

Zondag 15 december 2019

Ger spuit nog even het zout en zand van de camper en ik zen ze daarna nog even. We nemen afscheid van Daniëlla, Nancy en Freddy. We rijden naar Guardias Viejas wat we nog lekker langs het strand kunnen staan en dat dan ook gelijk doen. Vandaag heel wat beter als de vorige keer toen het zo hard waaide. De stoelen en het zonnepaneel worden in de zon gezet. Ger heeft nog een praatje met andere Nederlanders die op een bungalowpark wonen bij Voorthuizen. We genieten de rest van de dag van het prachtige weer een Ger kijkt nog even naar de tv wat de dames handbal de WK winnen en Feyenoord van PSV wint dus zijn dag is ook weer helemaal goed. We spelen met de bal een lopen af en toe een stuk met Chico zodat hij ook weer een goede dag heeft. 

Guardias Viejas (N 36.698925 W 2.842083)

De haven van Almerimar


CP bij Guardias Viejas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten