woensdag 1 september 2021

zomer/winter 2020 voorjaar/zomer 2021

Hallo allemaal, het is alweer een poosje geleden dat ik wat op deze blog heb gezet en dat komt natuurlijk door de corona die over heel de wereld raast. 
Nadat wij terug zijn gekomen uit Portugal hebben we op een vakantiepark bij Voorthuizen naar een chalet gekeken en er ook één gekocht. 
We zijn er op 10 april ingetrokken en hebben daarna niet meer stil gezeten. 
Alles werd onderhanden genomen. Veel verfwerk zowel binnen als buiten. Er gaat ook een nieuwe vloer in maar dan komen we tot de ontdekking dat er een paar balken van de vloer verrot zijn en dus moeten deze vervangen worden. We hebben gelukkig hulp van Peter en zo is er een week later een stevige vloer en ligt er een mooie laminaat vloer door het hele huisje. Door dat de vloer niet goed meer was kwamen we ook tot de ontdekking dat de pui erg slecht was en dus besluiten we er een nieuwe in te laten zetten en deze word gelijk van kunststof. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd als de temperatuur boven de 30 graden is, er vloeit aardig wat zweet. De pui zit er met twee dagen in een ziet er erg mooi uit. Nu had ik alles in twee kleuren grijs geverfd maar dat is nu niet meer passend en dus wordt er een pot witte verf gehaald en beginnen we maar weer opnieuw met verven. 
In de tuin wordt ook het nodige gesloopt zodat de camper een plekje heeft als we deze in of uit willen ruimen. Er komt ook nog een schutting voor een beetje privecie. Ondertussen komen er heel veel mensen kijken bij ons heerlijke stekkie en iedereen is het er over eens dat we hier heerlijk zitten. We kunnen zo het bos inlopen waar je heerlijk met de hond kan wandelen, dit is namelijk gelijk een losloopgebied. Ik ben omdat we voorlopig toch nergens heen kunnen maar begonnen met sporten. Ik doe dit samen met Manja en we gaan drie keer in de week en dat bevalt wel. We blijven de hele winter in ons huisje want de Corona is nog steeds niet over maar dat is voor ons geen straf. In december kopen we nog een andere camper. In het voorjaar gaan we 3 weken met Marco, Monique,Arie en Lia een rondje maken door Nederland maar voor ons komt daar al snel een kink in de kabel. Als wij even terug moeten naar Voorthuizen voor mijn eerste Coronaprik hoor ik van Petra dat Leo in het ziekenhuis ligt en wel zo ernstig dat hij op de IC is beland. Dit is allemaal gekomen door een simpele galsteen operatie. We besluiten dan maar om met de camper naar Zwartewaal te gaan om haar te gaan helpen met de beesten want daar heeft ze nu natuurlijk helemaal geen tijd voor. Als we daar zijn gaat het al snel heel slecht met Leo en is hij binnen een week overleden, echt te bizar voor woorden. We blijven dan ook nog maar om haar te helpen met de begrafenis en gaan allen nog het laatste weekend terug naar de rest om die met hun nog even door te brengen. Als we weer thuis zijn ga ik iedere week een paar dagen naar Zwartewaal omdat er zoveel te regelen valt en Petra helemaal van de kaart is. Dit wordt uit eindelijk een periode van 5 maanden waarin de laatste twee maanden Ger gelukkig met mij meegaat. We wilde eigenlijk nog in de zomer naar Noorwegen maar deze vakantie gaat daardoor ook niet door want we konden Petra zo niet achter laten. Maar nu is het september en gaan we toch echt weg met de camper want ook ons leven gaat door hoe lastig het ook is om Petra zo achter te laten want eigenlijk is er nog niets echt afgesloten of goed geregeld. Het afscheid valt ons alle drie dan ook heel zwaar en vloeien er heel wat tranen. De laatste week voor de vakantie houden we om de camper te laten keuren en de hond te laten enten. Ik ruim de camper in en poets en huisje op de laatste dag voor vertrek en dan kan ons avontuur voor een paar maanden beginnen. We gaan de eerste vier weken met Marco en Monique die vijf weken vakantie hebben en ook graag naar Spanje willen, erg gezellig dus. Op donderdagavond nemen we nog afscheid van Peter en Manja die we waarschijnlijk half oktober weer gaan zien als hun ook met de camper gaan trekken. René die bij ons in het straatje woont gaat op ons huisje passen.
Op 5 juni trouwen Leon en Kim

Korte vakantie met Ger zijn broers

Een weekje winter in Voorthuizen

We laten nog zonnepanelen op het huisje leggen

In december kopen we nog een andere camper

Een nieuwe schutting maakt de tuin af

De kunststof pui staat

Een huisje zonder ramen

En zo ziet de nieuwe vloer eruit

En dit was de oude verrotte vloer

Schutting voor wat privecie

Het huisje aan de Prinsenweg waar we heel blij mee zijn zoals het was toen we het kochten.

 

4 opmerkingen:

  1. Ten eerste, echt fijn dat je weer wat op je blog hebt gezet, lekker blijven doen hoor. Kunnen we meegenieten van jullie reis. Maar natuurlijk nogmaals gecondoleerd. Heel begrijpelijk dat het moeilijk is om in deze omstandigheid weg te gaan. Maar ik ben blij dat jullie dat toch nu gaan doen. Zoals je zelf al schrijft, jullie leven gaat ook door. Nu maar even samen weer genieten van het rondzwerven en nieuwe dingen meemaken. Even alles achter je laten. We kijken met spanning uit naar jullie verhalen! Liefs Hennie en Aad

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb een mooie vakantie met M&M en leuk dat je weer gaat bloggen.
    Veel plezier ook met Peter en Manja en hopelijk tot in Spanje of Portugal.
    Liefs, Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn jullie goed bezig. Heel veel plezier. Kijk uit naar je volgende verhaal. Heel veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heerlijk dat je weer schrijf , kunnen we weer heerlijk meegenieten.
    Geniet ervan , jullie verdienen het 💕

    BeantwoordenVerwijderen