donderdag 10 maart 2022

Spanje week 2-2022

Vrijdag 4 maart 2022

We verlaten het binnenland en rijden naar punta umbria waar we heerlijk aan het strand kunnen staan. Ger rijdt zich eerst nog vast in het zand maar met behulp van de matten van binnen is hij er zo weer uit. We gaan iets verderop staan waar het wat harder is een zetten de campers zo neer dat we uit de wind kunnen zitten. De honden worden gelijk uit gelaten op het strand en die zien we genieten. Ook wij zitten niet veel later heerlijk in de zon ook te genieten. Tegen dat we gaan eten is het wel zo fris geworden dat we binnen eten. 

Punta Umbria N37.1987 W7.01284
        mooie plek bij Punta Umbria


Zaterdag 5 maart 2022

We blijven hier staan en genieten van het heerlijke weer. Weer worden lange strandwandelingen gemaakt met de honden en ik loop nog even met de metaaldetector van Peter over het strand maar meer dan 2 eurocent vind ik niet. 
de brem staat in bloei en ruikt heerlijk

Zondag 6 maart 2022

Als we opstaan is de lucht weer strak blauw maar het is nog wel fris. Vandaag zijn Ger en ik 33 jaar getrouwd en dus zorg ik voor koffie met koeken uit Nederland en geef onze Engelse buren ook een koek. Tussen de middag gaan we uit eten en dat smaakt heel erg goed, we hebben nog nooit zo'n heerlijke entrecote gegeten. Het was maar goed dat we al om 13.00 uur naar het restaurant zijn gegaan want er waren al heel veel tafeltjes gereserveerd. Na 15.00 uur lopen we weer terug naar de campers en genieten we nog van het heerlijke weer en zoeken we een plekje uit voor morgen. Tegen 18.00 uur wordt het even bewolkt en gelijk fris en dus gaan we naar binnen. Even later schijnt de zon weer volop maar dan is het de moeite niet meer op nog buiten te zitten.
                even heerlijk uit eten
         Chico maakt zich niet druk

Maandag 7 maart 2022

Het weer is weer prachtig al is het vroeg in de ochtend nog best fris maar zodra de zon goed doorkomt warmt het gelijk op. We gaan vandaag weer een stukje het binnenland in een steken de grens met Portugal over waar we een plekje uit hebben gezocht aan de grens rivier tussen Spanje en Portugal. Het is een plekje bij een heel klein dorpje maar er staan wel 6 Nederlandse campers en nog een paar andere nationaliteiten. Je staat er prachtig met uitzicht op de rivier en je hebt er alles zelfs een toiletgebouw met een warme douche waar we later in de middag dan ook gebruik van maken. Voor de honden is het iets minder want erg ver kunnen we hier niet lopen. Het is vandaag uitzonderlijk heet en het wordt de komende dagen nog warmer.
            onderweg naar Portugal
            het dorpje Pomarao
.          Met smalle straatjes
.        Het plekje is erg aangenaam
.  Vissersbootjes en bootjes om naar de.                        overkant te varen
hier in het openbare badhuis hebben we heerlijk genoten van een hele warme douche.
      Mooie oude verweerde deuren
ze hebben hier ook nog een echte wasplaats.

Pomarao N37.556099 W7.52563

Dinsdag 8 maart 2022

Vandaag blijven we hier staan. In de ochtend is het bewolkt en fris maar tegen de middag breekt de zon door een warmt het snel op. We hebben besloten om hier in een van de twee restaurantjes die het dorp rijk is te gaan eten maar er blijkt er eentje dicht dus de keuze is snel gemaakt. Om 14.00 plaatselijke tijd, dat is hier een uur vroeger dan bij ons gaan we eten. We hebben uitzicht op de stuwdam en het bord van de Spaanse grens zo dicht zitten we bij de grens. We kunnen kiezen uit varkensvlees of kip. Het wordt 3 keer varkensvlees en 1 keer kip. Het staat al snel op tafel en smaakt niet verkeerd maar kan niet tippen bij het eten in Punta Umbria. We kunnen krijgen zoveel als we willen maar zitten na de eerste lading al vol wat de kokkin erg verbaasd. Het is een grappig mens die erg haar best doet om het ons naar onze zin te maken. We nemen nog een toetje en koffie en dan afrekenen. Nu kunnen we alleen met contant geld betalen en blijkt ik 1,20 tekort te komen maar dat mogen we een andere keer komen brengen. We brengen het natuurlijk gelijk. De rest van de middag brengen we nog door met een goed boek en genieten we van het heerlijke zonnetje. 
in de achtergrond zie je het bord van de Spaanse grens
Terras met uitzicht op een stuwdam
genieten van een heerlijke maaltijd
            onze vriendelijke kokkin

Woensdag 9 maart 2022

Nadat Manja en ik nog een wandeling met de honden hebben gemaakt, wat hier dus wel blijkt te kunnen, besluiten we om vandaag de enorme rit van 20 km te maken naar het stadje Mertola. We rijden over hele smalle weggetjes en na even verkeerd te hebben gereden komen we op de camperplaats ook bij de rivier aan en hebben we mazzel dat we nog naast elkaar kunnen staan. Het blijft een prachtig plekje om te staan maar het valt ons wel op dat hier heel veel Nederlanders staan. We genieten de rest van de dag van het plekje en de mensen rondom ons heen. Later in de middag komt er bewolking opzetten maar het blijft heerlijk weer. Morgen gaan we het stadje bekijken. Ger heeft vandaag net een borreltje te veel op maar dat is wel grappig.

Mertola N37.638121 W7.6621

.          Pomarao bij nacht
zo kan je ook een kas maken van oude waterflessen.
         Wandeling door een oud tunneltje
totdat we niet meer verder kunnen omdat de brug weg is.
         de wegen zijn hier niet breed
.                       Mertola
.        We hebben weer een prima plek

Donderdag 10 maart 2022

Na de koffie gaan we het dorp in voor boodschappen. Het is een stuk klimmen maar Ger houdt het aardig vol. Als we terug nog even langs de supermarkt gaan gaat Ger alvast terug naar de campers. Om 13.00 uur zijn wij ook weer terug en nemen we wat te drinken en te eten. Het is vandaag 21 graden en dat voelt in de zon best heet aan. Je moet toch niet denken dat het hier 40 graden zou zijn. 

de camperplaats gezien die de stadsmuur
de zwerfkatten worden hier goed verzorgd
.        nog even een avondwandeling

3 opmerkingen:

  1. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We blijven genieten van het camper leven 🚐👍🚐

    BeantwoordenVerwijderen
  3. kwam Gerrit er na 3 dagen achter dat jullie 33 jaar getrouwd waren dat hij een borrel te veel op had haha

    BeantwoordenVerwijderen