vrijdag 8 april 2022

Frankrijk week 6 / 2022

1 april 2022

Als we opstaan is het gelukkig droog maar wel heel heel erg koud. De honden worden uitgelaten en dan vertrekken we verder naar het oosten. In Nederland heeft het flink gesneeuwd een Manja krijgt een foto van haar buren waarop haar huisje staat met een flink pak sneeuw. Peter en Manja rijden vandaag weer voorop want via hun navigatie is het bijna 20 km korter. Het nadeel van deze route is dat we na een flink stuk mooier binnendoor weggetjes en stuk vierbaansweg krijgen en Peter afslaat naar het centrum van Toulouse. Peter geniet van al dat gekrioel in de stad maar wij zijn daar niet zo van gecharmeerd. Onze navigatie houdt er na een tijdje mee op om te zeggen "keer om" en dus moeten we Peter goed in de gaten houden wat niet meevalt in een stad met veel stoplichten die net voor je neus op rood gaan. Als het minder druk wordt zien we een Aldi waar we boodschappen gaan doen maar vlakbij is ook een Fiat garage en onze linker koplamp is stuk en we hebben er wel een nieuwe lamp in gezet maar nu doet hij het nog niet. Ger en ik gaan dus eerst naar de garage voordat deze om 12.00 uur sluit maar ze voeren hier geen reparaties uit daarvoor moeten we in een andere plaats zijn en dus houden we het maar voor gezien. Weer terug bij de Aldi heeft Manja eerst warme chocolademelk gemaakt en daarna gaan we boodschappen halen. We rijden dan weer verder en komen er op de mooiere wegen terecht. Onderweg begint het hier ook te sneeuwen, het moet toch niet gekker worden. Bij het plaatsje Dufort hebben we een camperplaats uitgezocht en die is prima. De honden worden uitgelaten en het dorpje ziet er erg leuk uit, zou prima zijn als de zon scheen maar nu is het te koud om buiten te komen. We zitten hevig te twijfelen waar we naar toe zullen gaan want het weer veranderd met de dag. Na lang zoeken vinden we een plekje op 200 km naar het oosten en als het weer daar ook niet beter is dan gaan we met kleine stapjes op huis aan rijden. 

Dufort N43.439098 E2.06486

               Toulouse
          uitgestrekte vergezichten
in de verte sneeuw op niet al te hoge heuvels.
flinke kerk in het plaatsje Revel
                      SNEEUW!!!!!
gelukkig krijgen we ook nog een beetje zon
En die schijnt mooi op de bergen achter de camperplaats.

Vrijdag 2 april 2022

We staan op in een witte wereld en het sneeuwt nog steeds een beetje. Wat is het weer toch van slag deze winter. 
Manja en ik gaan nog even het dorp bekijken en daar valt vies tegen met harde wind en sneeuw in ons gezicht. 
Dufort is een heel leuk klein dorpje
met hele oude pandjes
dit dorp staat bekend voor zijn koper slagwerk.
Ze maken hier leuke muurschilderingen
boven de rivier hangen koperen potten

Als we vertrekken rijdt Peter een weggetje in voor maar 3,5 ton en ik stuur gelijk en appje want met dit weer op van die kleine wegen met dikke sneeuw leek ons niet zo'n pretje en zeker niet omdat we hier gelijk steil de bergen ingaan. 
Dit leek ons dus niet zo'n heel goed plan

Peter komt even later nog een bord tegen van 3,5 ton net voor en klein bruggetje en besluit om toch maar te keren. We gaan weer terug en na een poosje zoeken besluiten we de navigatie links te laten liggen en gewoon op de kaart te rijden zodat we niet steeds de heuvels ingestuurd worden. Onderweg stoppen we nog even voor warme chocolademelk en zoeken we gelijk een andere camperplaats uit want we hebben beide geen zin om nog een heel eind te rijden. De eerste is niets en bij de tweede kunnen we niet komen en dus gauw een andere in de buurt gezocht maar via Google map worden we een straatje ingestuurd wat maar 1,8 m breed is dus dat gaat het ook niet worden. Na een andere weg gevonden te hebben komen we op een prachtige plek vlakbij een oude watermolen en oude brug uit de 13e eeuw. De zon schijnt gelukkig maar er staat wel een koude harde wind. Manja en ik gaan gelijk met de honden lopen en maken natuurlijk foto's.
              oude watermolen
.                      En brug
je kan nog een stukje over de brug lopen
en vlakbij dus een prima plek om te staan.

Nadat de honden zijn uitgelaten drinken we eerst nog even een bakkie thee en daarna nog een borrel. Na het eten en de afwas is het alweer 20.00 uur en gaan we ieder naar onze eigen camper. 

St. Thierry N43.392572 E3.432341

Zondag 3 april 2022

We staan op met een blauwe lucht en dat is alweer een tijdje geleden. De temperatuur is nog wel laag maar dat mag de pret niet drukken. We gaan 120 km verder naar het oosten rijden voor een camperplaats bij een jachthaven in het plaatsje Bellegarde. Onderweg komen we langs de binnenzee bij Sete en zien we volop flamingo's staan. 
De camperplaats blijkt een prima plek te zijn en we kunnen tussen de campers heerlijk uit de wind in de zon zitten.
Ger en Peter gaan met de honden lopen en ik maak warme chocolademelk en daarna een lekker stokbroodje gezond. De mannen hebben hier een oude loods gevonden die vol staat met troep. Ze gaan later terug om even goed te kijken en Peter komt met van alles terug.  Er komt nog een Nederlandse campers aan en dat blijken Marco en Monique te zijn. Ze kunnen nog naast ons staan en ik ben verbaasd dat ze zo snel al in het zuiden zijn. Het blijkt dat ze ook de tolwegen hebben genomen en daardoor zijn ze toch in twee dagen tot hier gereden. Het is weer gezellig en zeker nu het ook weer zo lekker weer is. Er wordt gewandeld en nog even in de loods gekeken of dat nog wat van onze gading ligt een weer nemen  we wat spullen mee. Peter maakt vandaag weer patat en dat gaat een stuk beter dan de vorige keer ik maak een salade en bak 4 karbonades en Manja maakt gehaktballen en pindasaus. Het smaakt allemaal erg lekker. We hebben nog een toetje en na de afwas wordt er nog een bakje koffie gedronken en dan snel de campers in want het koelt toch nog hard af.

Maandag 4 april 2022

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat Leo is overleden een dag om toch even stil te staan bij hoe oneerlijk het leven is. We staan op met een prachtige blauwe lucht. We maken eerst een ochtend wandeling met de honden en daarna wordt er koffie gedronken. Ger en Marco gaan proberen om onze linker koplamp te maken maar krijgen het niet voor elkaar. De lamp is niet stuk dus denken ze dat er misschien een zekering stuk is maar dat is het ook niet. Dan misschien een breuk is de draad maar als ze een nieuwe draad trekken gaat de Lamp nog steeds niet branden en nu weten ze het ook niet meer. Ik bak nog een paar broodje en na het eten gaan we nog een flink stuk wandelen. Ze  gaan hier proberen om een boot uit het water te halen en dat is nog niet zo makkelijk. Als het dan eindelijk lukt kunnen wij aan onze wandeling beginnen. We lopen weer een flink eind. De rest van de middag genieten weer van het heerlijke weer een wordt er nog een paar keer in de loods gekeken en halen we toch steeds weer wat leuke dingen over de puinhoop vandaan.  Manja zorgt voor het eten deze avond.

zo deze staat na veel moeite ook weer op de kant.
wat is het toch weer heerlijk als de zon schijnt
drie Nederlandse campers op een rijtje

Na het eten en de koffie gaan de mannen de wc leeg maken zodat we morgen weer een stukje verder kunnen want daar wordt een hele trip van wel 25 km. 

Dinsdag 5 april 2022

Vandaag gaan we dus 25 km verderop kijken maar eerst gaan we proberen water te tanken maar dat gaat hier niet lukken want er komt niets uit. 
.                    Beaucaire
We rijden eerst naar een Lidl voor boodschappen en slaan gelijk in voor de geplande BBQ vanavond. Na nog even stokbrood bij de boulangerie gaan we de laatste 7 km rijden. Als wij de camperplaats oprijden weten we gelijk weer dat we hier al eerder hebben gestaan. Gelukkig is er nog genoeg plek om met z'n drieën bij elkaar te staan. We zetten de campers zo neer dat we uit de wind kunnen zitten maar later op de dag zoeken weer juist de wind op want anders is het te warm. We drinken koffie met Hollandse appeltaart van Marco en Monique en dat smaakt erg lekker.
even de honden laten zwemmen in de Rhone

 Later gaan we nog een flink stuk lopen en gaan eerst bij de Rhone kijken waar de honden ook gelijk kunnen zwemmen. 

Zicht op de campers vanaf de andere kant van het kanaal.
       de bomen staan mooi in bloei

Petra belt nog op een daar zit ik zo een uurtje mee te kletsen. Het gaat nog steeds niet goed met haar en krijgt nog steeds tegenvaller op tegenvaller. De rest van de middag is het genieten en maak ik al vast wat klaar voor de bbq. We eten een heerlijke maaltijd en kunnen nog lekker in de zon zitten. Na het toetje (ijs) en koffie wordt de enorme afwas gedaan en daarna nog even de honden uitlaten en de camper opruimen en dan is het weer tijd om naar binnen te gaan 
weer genieten van het weer een de bbq
als we tegen de avond de honden nog even uitlaten komt dit passagiersschip voorbij varen.

Vallabregues N43.858101 E4.6255

Woensdag 6 april 2022

We staan op met iets meer bewolking maar de temperatuur is prima. Na één bakje koffie worden de honden uitgelaten. Marco, Manja en ik lopen met de honden en Monique komt later maar die lopen we mis omdat we halverwege gekeerd zijn ipv rond lopen. We gaan haar dan maar nog even ophalen. Op de vorige camperplaats stonden nog twee Nederlandse campers en die komen hier ook weer aanrijden. Ze zetten ze vlakbij ons neer en we hebben even een praatje. Ik bekijk even hun campers vanbinnen omdat ik altijd nieuwsgierig ben over de indelingen van andere campers.  We eten nog een lekker stokbroodje en daarna maken we een flinke wandeling en op de terugweg lopen we door het dorpje en dat is best een leuk oud dorpje. 
Wandelen met de honden
Een gemaakte stroomversnelling in het kanaal naast de Rhone
             Een net geboren kalfje
hier kunnen de kalfjes tenminste nog een poosje bij hun moeder blijven.
leuke straatjes in het dorpje
          bloesem blijft altijd mooi

Donderdag 7 april  2022

We vertrekken we naar we eerst nog een uurtje hebben gewandeld. De wc's worden hier geleegd maar water werkt ook hier niet een dus zoeken weer een water punt op in Avignon. 
Avignon met zijn beroemde brug
Wij rijden voorop en als de TomTom ons een klein straatje instuurd komt de rest niet achter ons aan en dat blijkt maar goed ook want het is weer een straatje waarbij het billen knijpen is of het wel gaat passen. Gelukkig komen we er zonder schade uit maar is er geen kraan te vinden. We zoeken een ander water punt op maar ook daar gaat het niet zo als we willen en dan maar naar een camperplaats om daar te gaan tanken tegen betaling. We komen uit bij een camping en die vertellen ons weer dat we ergens anders moeten zijn en dus maar weer de campers in. Daar aangekomen zit er een slagboom voor dus dat wordt het ook niet. Op naar de volgende camping en daar is het totaal geen probleem en mogen we zo naar de kraan rijden en is het ook nog allemaal gratis. Alle drie de campers worden gevuld en na nog wat foto's van Avignon gaan we naar de camperplaats die er hebben uitgezocht. 
nog even een paar foto's van de stad

Het laatste stuk is alleen maar over hele smalle weggetjes en nog een stuk onverhard. 
We komen dan op een prima plek uit bij een klein meertje en zetten de campers weer zo neer dat we een beetje uit de wind kunnen zitten. We eten eerst een tosti een daarna gaan de wandelschoenen aan en gaan we weer een stuk lopen en de buurt verkennen. We komen al snel bij de Rhone uit waar we iets in het water zitten liggen. Marco gaat het even van dichtbij bekijken. Het blijkt een soort speelgoed quad te zijn maar niet de moeite waard om mee te nemen. Doedel gaat lekker in de klitten liggen rollen en dus moeten we die weer zitten te verwijderen. Het is hier een mooie omgeving en de honden hebben het hier prima naar hun zin. We zien nog een dood everzwijntje liggen. Manja maakt voor het avondeten heerlijke broodjes Hamburger met van alles erop en eraan. Als toetje wordt er nog rijst met boter en krenten gegeten door de meeste en dan koffie en dan zit de dag er weer op.
het meertje bij de camperplaats
het is weer een prima plekje om te staan
.                        De Rhone
Marco gaat bij een speelgoed quad kijken naar het is niets.
Doedel zit vol met dikke klitten.
komen nog een mooi stukje tegen
Dit baby everzwijntje doet het niet meer
als avondeten hebben we broodjes hamburger.

Chateaurenard N43.905986 E4.857639



3 opmerkingen:

  1. Soms zo leuk om jou als geheugen steuntje te gebruiken. Jou indruk of herinnering is soms toch net even anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een sneeuw en wat een spannende trips hebben jullie af en toe. Gelukkig is het weer nu een stuk beter. Nog volop genieten van deze laatste dagen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een avontuurlijke reis zeg blijf genieten en zeker van de zon als die er is.

    BeantwoordenVerwijderen