zondag 12 januari 2020

week 11 Spanje 2020

Maandag 6 januari 2020

We gaan vandaag Malaga verlaten. We nemen voor even afscheid van Manja en Peter want die gaan ietsje terug om dat kennissen te bezoeken. Ger en ik gaan op een cp 10 km verderop kijken. Deze blijkt echt niets te zijn maar we kunnen er wel even de watertank vullen. Vlakbij is er nog één maar ook deze wordt afgekeurd. Omdat we morgen een kasteel wilde bekijken zoek ik er nog een paar in de buurt op. De eerste is een flink stuk over smalle weggetjes en is niets met dan een kleine parkeerplaats midden tussen de huizen.  We besluiten dan maar in het kasteel te vergeten en rijden naar een plek waar we twee jaar geleden heerlijk hebben gestaan. Als we daar aankomen is het een groot zigeunerkamp en kunnen we niet meer staan op de plek van twee jaar geleden. Ik zoek dus maar weer een andere plek op in het binnenland. De volgende moet wel wat zijn wat dat is bij een meertje. Daar aangekomen is het een prachtig meertje maar totaal geen plek om met een camper te kunnen staan. Nu balen we echt wel. We besluiten om dan nog maar 25 km verderop te kijken bij Estepona. Onderweg zie ik nog een plekje 10 km dichterbij en op de route dus daar ook nog maar even gekeken. Blijkt het een redelijke plek te zijn en besluiten we om hier maar te blijven staan. Ik geef dit allemaal die aan Manja en Peter zodat ze zelf kunnen beslissen wat ze willen. Ze beslissen om ook naar deze plek te komen. Om 15.45 uur zijn hun er ook. We kunnen nog lekker lang buiten zitten want hier gaat de zon niet achter een berg onder en dus gaan we pas tegen 18.00 uur naar binnen.

Guadamansa (N 36.452235 W 5.056666)
We hebben weer een heerlijke plek gevonden


En dat vinden de honden ook



Weer lekker genieten van een mooie dag


Dinsdag 7 januari 2020

We staan op met prachtig weer en we besluiten dan ook om hier vandaag te blijven staan. De stoelen kunnen al vroeg naar buiten en we genieten de hele dag van prachtig weer. Het is zelfs zo lekker dat Manja en ik nog een duik in de zee maken. Deze is nog best wel fris maar we laten ons niet kennen natuurlijk. Chico en Giel hebben het prima naar hun zin zo heel de dag lekker los lopen en af en toe even heerlijk ravotten met elkaar. Eind van de dag maken Manja en ik nog een flinke wandeling over het strand en door het dorpje waar prachtige huizen staan. Ook vandaag gaan we pas naar binnen als de zon ondergaat en dat is om 18.15 uur. 
mooie pandjes hier in de buurt

en mooie natuur

Woensdag 8 januari 2020

Het is weer een prachtige dag. Om 10.15 uur vertrekken we om de hele afstand van 14 km af te leggen. We gaan bij Estepona staan op een groot terrein waar je alleen maar kan staan als het niet geregend heeft. Nu heeft het al dagen niet geregend en dus staan we hier prima. We lopen even langs de havens en dat ziet er heel zomers uit met de zon, blauw water en volle terrasjes. Peter ziet dat er verderop nog een plek is om te staan en dus gaan Manja en ik daar even kijken. Wij vinden het ook wel wat maar Ger vindt het iets te los zand en gaat het er niet op wagen. Geen probleem want hier staan er ook prima. We hebben een heerlijke middag met genoeg te zien met campers die komen en tig verschillende plekken uit proberen om te zien waar ze het beste staan. Peter en ik lopen nog even naar de supermarkt voor wat boodschapjes en later gaan Manja en ik nog even een stuk met de honden lopen. Om 18.00 uur is het weer tijd om de campers in te gaan.

Estepona (N 36.4146 W 5.16019)
Een prima plek bij Estepona

Met weer een zon die prachtig onder gaat

Donderdag 9 januari 2020

Het is best jammer dat als we opstaan de lucht vol met wolken zit maar we hopen dat dit maar van tijdelijke duur zal zijn. Manja en ik lopen een flink stuk met de honden en komen en Nederlandse tegen die hier en jaartje woont. Later gaan we nog het stadje bekijken waar hele leuke straatjes zijn maar voor de rest is het maar een saaie stad. Als we om 13.00 uur weer terug zijn komt de zon goed door en kunnen we weer lekker buiten zitten. Het voelt zich vandaag niet lekker en heeft waarschijnlijk een griepje. Hij is aan de diarree en moet ook overgeven en ligt veel op bed. Ik loop nog een paar keer met Chico die het hier wel naar zijn zin heeft.
Mooie straatjes in Estepona



De vuurtoren van Estepona

Een vissersboot wordt achtervolgt door de meeuwen

Mooie plek om te staan

Mooie begroeide rotsen op het strand

Vrijdag 10 januari 2020

Ger is de hele nacht in de weer geweest en dus hebben we beide weinig geslapen. Hij voelt zich nog steeds ellendig maar we vertrekken wel want de weg is vol en die kunnen we hier nergens legen. We rijden eerst naar de Lidl voor wat boodschappen en daarna door naar een cp bij casares. Manja en Peter gaan eerst naar een dierenarts voor een gezondheidsverklaring voor Giel, hun hond. We zullen elkaar weer tegen op de cp. Het is een stukje het binnenland in wat gelijk weer mooi rijden is. Als wij op de cp aankomen staan er nog twee andere campers dus is er nog plaats genoeg voor ons want je kan hier met 10 campers staan. Ik loop eerst even met Chico naar het uitzichtpunt. Ger gaat gelijk weer naar bed. Ik maak nog een foto van een gier, die zitten hier in grote getale. Daarna ga ik alvast de watertank vullen en geniet ik van het zonnetje, al staat hier wel een fris windje. Tegen 13.00 uur komen Manja en Peter ook aanrijden. We horen dat ze weer terug moeten naar Estepona want de gezondheidsverklaring mag niet ouder zijn dan 5 dagen. Ger komt even zijn bed uit en na overleg besluiten we hier vannacht te blijven staan zodat we morgen de wc nog één keertje kunnen legen. Ger gaat weer terug naar bed en wij zetten de stoelen buiten en eten wat. Manja en ik lopen nog even de berg op maar de gieten laten zich op dit uur niet zien. Weer terug bij de campers kunnen we nog even buiten zitten maar om 16.00 uur  gaat de zon steeds vaker achter de wolken en wordt het te fris om buiten te blijven zitten en dus gaan we naar binnen. 

Casares (N 36.44611 W 5.27833)
Onderweg naar Casares

Camperplaats vanaf het uitzichtpunt

Het plaatsje Casares

Je kan hier ver weg kijken

Een gier bovenop een rots

Het is hier erg mooi

En weer worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang

Casares in het donker

Zaterdag 11 januari 2020

Het viel gelukkig mee met de koude vannacht. We waren daar bang voor omdat we toch wel hoog stonden. In de morgen zin er jammer genoeg niet veel gieren te zien maar bovenop de rotsen zien we nog wel steenbokken staan dus dat is ook wel weer leuk. Ger is ietsje opgeknapt en dus besluiten we om weer terug te rijden naar Estepona. Wij leggen nog één keertje de wc en vullen de watertank bij en dan vertrekken we. Het weer is prima al hangen er wel een paar wolken aan de lucht. Weer bij Estepona kunnen we bijna weer op dezelfde plek staan. Het is trouwens best druk geworden op de cp. We nemen nog wat te drinken en Ger eet een halve cracker maar meer ook niet. Later gaat hij weer naar bed een lopen Peter, Manja en ik nog even naar de stad en zien we dat er toch nog wel met leuke dingen zijn om te zien hier. Als we terug zin bij de campers woerden de korte broeken aangetrokken want het is weer erg warm aan het worden. We genieten van nog een heerlijke middag en om 17.30 uur gaan we weer naar binnen.

Estepona (N36.4146 W 5.056666)
's morgens nog steenbokken op de rotsen

Mooie muurschildering in Estepona

Een parkje vol met aparte bloemen


Deze staat bij de arena


Palm in bloei

Zondag 12 januari 2020

Ze zon schijnt alweer volop. De honden worden uitgelaten en daarna gaan Peter, Manja en ik naar de markt die bij de haven is. Het is een Flinke markt maar wel erg op toeristen gericht. Er moet verderop nog een farmersmarket zijn en dus lopen we nog een stuk die langs de boulevard. Die markt is echt een enorme tegenvaller wat er blijken maar 3 kramen te staan. Peter gaat dan terug naar de campers en Manja en ik lopen door naar een orchideeën huis en dat blijkt bij het oude centrum van Estepona te zijn en dat centrum is echt erg mooi met allemaal potten en veel muurschilderingen. Het gebouw waar de orchideeën in staan is erg mooi. De entree is 3,= dus goed betaalbaar. Het is niet groot maar wel mooi aangelegd met een waterval. Nadat we prachtige orchideeën hebben gefotografeerd gaan we weer terug. We lopen weer over de boulevard en verbazen ons over de drukte die er altijd is op een zondag in Spanje. Iedereen is buiten bezig met zijn kinderen en de speeltuintjes die hier in de 100 m zijn zitten dan ook bomvol. Als we weer bij de campers zijn zien we dat de parkeerplaats helemaal vol staat met auto's vanwege de markt. Het is wel erg lekker om weer even te kunnen zitten. Later in de middag lopen Peter en ik nog even naar een pizza zaak waar we 3 pizza's halen maar daar moeten we wel heel lang op wachten. Na ongeveer drie kwartier zijn we weer terug en word er pizza gegeten. Om 18.00 uur gaan we weer naar binnen.

Nog meer mooie straatjes in het oude centrum


Prachtige muurschilderingen met schaduw geschilderd, echt prachtig

De botanische tuin


Vol met prachtige orchideën





Echt een heel mooi pandje

Zelfs een waterval is aanwezig




Enorm druk op de boulevard en de speeltuintjes

Even een pizza halen

En opeten natuurlijk

3 opmerkingen: