woensdag 11 maart 2020

week 19 Spanje 2020

Maandag 2 maart 2020

De ochtend begint een beetje bewolkt maar gelukkig komt de zon alweer snel door. Buiten de dagelijkse dingen doen we niet veel. 's middags lopen we nog even over het strand naar de volgende strandtent om te kijken of we daar morgen iets kunnen eten. We bekijken een de menukaart en dat is echt schrikken. Alles is zeker twee keer zo duur als normaal en dus gaat hem dat niet worden. We lopen weer terug naar de camper en genieten daar nog even van de zon. 

Dinsdag 3 maart 2020

Vandaag zijn Marco en Monique 31 jaar getrouwd en wij dus ook over 3 dagen. We beginnen met mooi weer maar later komt er toch weer bewolking opzetten en dan met een windje is het fris te noemen. We kunnen toch nog wel buiten zitten dus hebben niets te klagen. Als we op de lasagne zitten te wachten tot deze klaar is in de oven, komen ineens Peter en Manja aanrijden. Ze hadden gezegd dat ze pas donderdag hier zouden zijn maar zijn toch in één keer doorgereden. Ze kunnen nog achter ons staan en Chico is blij om Giel te zien. We drinken wat en ze hebben veel te vertellen. Ze kunnen gelijk mee eten en het is weer gezellig zo met z'n vieren te zijn.

Woensdag 4 maart 2020

Vandaag beginnen we fris maar gelukkig is het ook vandaag weer snel lekker weer. 's morgens loop ik eerst met Manja en Giel en Chico is gelijk vrolijk. Later op de dag maken we nog een wandeling met Peter en die vind het hier ook erg mooi. Ik krijg nog een mooie armband uit Marokko. 
Ik heb mandarijnen gekocht en sinaasappels en de mandarijnen zijn groter dan de sinaasappels

Donderdag 5 maart 2020

Vandaag beginnen we met grijs weer en krijgen we zelf een beetje regen. We overleggen even en besluiten om naar FARO te rijden. Er moet daar een grote parkeerplaats zijn waar ook campers kunnen staan. We maken eerst een sainistop en Daan op naar Faro. We rijden een stukje door de oude stad en dat ziet er best leuk uit. Als we op de parkeerplaats komen blijkt deze stampende vol te staan. We rijden een paar keer rond maar kunnen geen plek vinden. Na overleg besluiten we om naar de Lidl te rijden waar 4 plekken zijn voor campers, wat boodschappen te doen en dan tegen avond terug te rijden naar de parkeerplaats in de hoop dat er dan wel plek is. Als de boodschappen in de camper ligt zin we het er over eens dat dit geen plek is om te blijven staan. Het is ondertussen weer prachtig weer geworden. We zoeken dan in de buurt en wasserette op en er zijn machines bij een pompstation waar we dus maar even naar toe rijden. Manja heeft een grote was en ik een kleintje. Zij neemt de de machine van 18 kg en ik die van 8 kg. Als de machines draaien zien we dat ze geen water pakken. Ik bel dan naar een telefoonnummer dat dat bij de machines hangt en krijg eerst een bandje en daarna een pauze muziekje. Ik wacht geduldig af en krijg idd iemand aan de lijn. Hij spreekt gelukkig een beetje Engels. Ik doe mijn verhaal een krijg de horen dat ik moet wachten totdat de machines klaar zijn en als het dan niet goed is moet ik weer bellen. Gelukkig springen de machines al snel in storing en hoeven we niet het hele programma af te wachten. Ik bel weer en moet mijn rekeningnummer geven zodat ze het geld terug kunnen storten. Wij zijn reuze benieuwd of dit ook gaat gebeuren maar we zullen het wel zien. Al met al zijn we al de hele dag bezig met niets. En besluiten we om weer terug te rijden naar Quarteira. Er is dat nog steeds plek genoeg dus dat is fijn. We genieten dan nog even van het heerlijke weer en ik maak een pan zalmpasta klaar dus we met elkaar opeten. 
Een mooi pandje in Faro

Vrijdag 6 maart 2020

Een mooie dag vandaag maar wel flink wat wind. Als de honden zijn uitgelaten besluiten weer in de campers de verzetten zodat we wat meer uit de wind staan. Oo wij zijn vandaag net als Marco en Monique  3 dagen geleden 31 jaar getrouwd. Er staat hier een andere Nederlander die zijn camper heeft gehuurd en vandaag in FARO moet gaan inleveren. We krijgen al zijn overblijfselen die hij toch niet mee kan nemen in het vliegtuig. Het is echt ongekend stil op de camperplaats. We genieten van het heerlijke weer en lopen 's middags nog even door de duinen.

Hier is een beetje te zien hoe veel irissen er staan in het gras

Wandelen met Manja en Giel door de duinen

Deze bloemen blijven zo mooi

   
En de kust ook

Zaterdag 7 maart 2020

We worden alweer getrakteerd op een prachtige dag. We genieten iedere dag weer dat we hier gewoon de honden kunnen uitlaten, wat zijn we toch bevoorrecht. Tegen de middag gaan Manja, Peter en ik een wandeling maken door de duinen om bij de supermarkt even wat boodschappen te halen. Het blijkt toch nog wel een flink eind lopen maar dat is hier geen straf. We drinken na de boodschappen nog even een bakkie en gaan dan via de weg weer terug naar de campers. 's Avonds maakt Manja een soort Marokkaans eten en dat smaakt heerlijk. Op zaterdag komen hier altijd twee jongeren met gebak en iets hartigs en er worden vier verschillende gebakjes gekocht en na het eten eten we er de helft van op want het zijn nogal grote stukken en ze smaken heerlijk.

Peter met op de achtergrond de schildering die ze in Marokko hebben laten maken.

Wandelen naar de supermarkt, je kan het slechter hebben

  
De camperplaats

Zondag 8 maart 2020

We gaan vandaag weer rijden en willen eerst nog even in Loulé gaan kijken want dat hebben  Peter en Manja nog niet gezien. Als we daar parkeren en de stad ingaan blijkt het hier echt zondag te zijn en is alles dicht. Ook de mooie kerk, het kasteel en de markthal zijn gesloten echt heel jammer. We lopen dan maar weer terug naar de camper en rijden naar Algoz waar morgen een rommelmarkt zou moeten zijn. Daar aangekomen is het nog even zoeken naar een goede plek om de campers neer te zetten maar vinden een plekje bij het treinstation. Als we daar staan zien we nog een andere parkeerplaats en we lopen daar even heen maar dan blijkt dat daar dus de rommelmarkt gaat plaats vinden en dus blijven we staan waar we nu staan. Het is weer een heerlijke dag en aan het einde van de dag zien we de eerste wagen voor de markt al aankomen rijden. Als Manja en ik de honden gaan uitlaten lopen we langs de wagens en daar blijken allemaal levende beesten in te zitten zoals kippen, kalkoenen, eenden, duiven en vogels. Ben reuze benieuwd wat dat morgen gaat worden. 

Algoz (N 37.16757 W 8.302365)
Als we vand e camperplaats rijden kan je zien hoe droog het hier is

CP bij het treinstatiuon

Treinstation bij Algoz
Oude molenstenen

Een erg leuke schoorsteen

2 opmerkingen:

  1. Weer ontzettend gezellig zo met zijn vieren uhhhh vinden wij dan. Wat jullie er van vinden?????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk weer zo met elkaar naar verschillende dingen kijken en dat wassen, ach dat komt wel weer een keer....

    BeantwoordenVerwijderen