zondag 1 maart 2020

week 18 Spanje 2020

Maandag 24 februari 2020

Als ik weer een wandeling maak met Chico kom ik weer in de problemen qua pad en moet ik weer een flink stuk dwars door de omgewoelde aarde lopen wat veroorzaakt is door de everzwijnen. Ik hoop van harte dat ik er geen eentje tegenkom. Na veel klim en klautert werk kom ik gelukkig weer op een begaanbaar pad uit. De temperatuur is al flink hoog. De rest van de dag is het veel onze stoelen verplaatsen om in het kleine beetje wind te kunnen zitten en ook af en toe in de schaduw. We krijgen van Hen door dat kennissen van hun, die wij ook kennen, hier in de buurt zitten. Wij gaan ook wel die kant uit maar pas over een weekje en dus zullen we hun niet treffen. Na een zeer warme dag gaat het hier gelukkig tegen de avond altijd flink afkoelen zodat het weer lekker is in de camper.
Deze schimmel/paddenstoelen zijn prachtig van kleur

Volop kurk om te verwerken

Deze schaapsherder komt iedere dag langs met zijn kudde en honden

 Dinsdag 25 februari 2020

Als we opstaan in het heel ander weer. De lucht is grijs en de wind is koud. Ik loop dan ook niet al te ver met Chico, ook al niet omdat wij vandaag weer vertrekken. We nemen afscheid van de Belgen en rijden naar Sao Bras de Alportel. Onderweg knapt het weer op en is het even later weer net zulk mooi weer als gisteren. Het is een mooie route en als we bij de Intermarche zijn waar we willen wassen zijn beide wasmachines bezet. Eentje is bijna afgelopen en dus wachten we daarop. Dan blijkt dat deze niet te centrifugeren en dus wordt de storingsdienst opgebeld. De andere wasmachine blijft op 17 minuten staan dus die doet het ook niet goed. We besluiten om het maar voor gezien te houden en de was een andere keer te doen. We rijden dan door naar de Lidl voor boodschappen. Als we dan verder rijden zien we een benzinepomp met ook wasmachines en dus doen we daar de was. Na 1.30 uur is alles weer schoon en droog en kunnen we onze weg vervolgen. We rijden naar Estoi waar een cp is en in het dorp moet een soort paleis staan. Het blijkt een grootte parkeerplaats te zijn op een oud voetbalveld. Er is nog plek genoeg en als we staan gaan we eerst een broodje eten. Later verzetten we de camper nog omdat we ons daar beter vinden staan. Later in de middag gaan we het dorp in opzoek naar het paleis. We hebben het al snel gevonden maar dan blijken we alleen in de tuinen te zitten en vandaar kunnen we niet in het paleis komen. We zoeken dan de ingang op en dat valt nog niet mee. We komen uiteindelijk bij een ingang van een hotel terecht en via hun receptie kom je in het paleis, je mag gratis doorlopen. Ik laat Ger en Chico buiten wachten en ga naar binnen. Het zijn drie prachtige kamer met schitterende plafonds. Buiten is er nog een mooie vijver met prachtige tegels. Als ik weer naar binnen loop zie ik ook nog een kapel, erg mooi allemaal. We lopen weer terug via de kerk maar die blijkt gesloten. Dan weer terug naar de camper. Ger loopt gelijk door maar ik ga nog even op de begraafplaats kijken die naast de cp is. 

Estoi (N 37.092999 W 7.89609)
De cp bij Estoi

De tuinen bij het paleis in Estoi

Met mooie beelden en tegels


Zoeken naar de ingang van het paleis

Ingang gevonden en dat wordt ook beloond met deze fraaie kamers

De tuin maar dan binnen de paleis muren



Mooie plafonds in het paleis

De kerk van Estoi maar deze was dicht

De begraafplaats van Estoi met de mensen gestapeld in muren

Mooi kruis in het kapelletje gemaakt van tegels

Woensdag 26 februari 2020

We blijven hier niet staan maar gaan weer naar de kust. We vinden een plekje vlakbij de plaats Luz. We staan daar aan een lagune waar oesters gekweekt worden. Het is als ze aankomen laag water en de mensen zijn volop bezig met oesters rapen. Het is geen grote plaats om te staan maar aan het einde van de dag staan we er toch met 4 campers. De lokale bevolking vindt dit minder prettig want ze gebruiken deze plek eigenlijk om met hun auto's te keren en dat gaat nu niet meer zo makkelijk. Vandaag is het weer een prachtige dag geweest.

Luz (N 37.062881 W 7.731705)
CP bij Luz

Uitzicht met laagwater
En zo is het met hoogwater

De Mimosa staat hier nog mooi in de bloei

Met laagwater zijn de mensen oesters aan het rapen met kruiwagens te gelijk

Donderdag 27 februari 2020

We wilde eigenlijk hier een dag blijven staan maar omdat de lokale bevolking niet zo blij met ons is besluiten we om toch maar te vertrekken en naar Loulé te gaan. Ik wil deze stad graag gaan bekijken omdat daar een overdekte markthal staat van meer dan 100 jaar oud. We rijden door het dorp Moncarapacho waar iedere eerste maandag van de maand een grote markt gehouden wordt en daar wil ik graag naar toe. Het moet er altijd heel druk zijn en er wordt dan ook gezegd dat je er minstens een dag van tevoren moet gaan staan met de camper omdat je anders geen plaats hebt. We gaan dus gelijk even kijken op die parkeerplaats maar dat vinden we dus helemaal niets om daar al een dag van te voren te gaan staan en dus wordt het geen markt voor ons. We rijden naar Loulé was een parkeerplaats is vlakbij het oude centrum ( N 37.138302 W 8.02644) Er is plaats genoeg om te staan en we gaan maar gelijk opstap. Eerst komen we bij een schitterend kerkje waar de wanden tot aan het plafond betegeld zijn en ze een prachtig altaar hebben echt een pareltje. Ik ga daarna het kasteel bekijken wat niets kost als je gepensioneerd bent. Dit is niet echt de moeite waard. Dan op naar de markthal en die is vlakbij. Het is een mooi bouwwerk maar de dingen die ze verkopen zijn erg prijzig. We nemen daarna wat te drinken met een broodje Serrano ham en die smaakt heerlijk. We lopen weer terug naar de camper en vinden beide deze parkeerplaats niet echt iets om te blijven staan en dus besluiten we om door te rijden naar Quarteira. Onderweg stoppen we nog even bij een Aldi om daar nog wat boodschappen te halen die ze ergens anders niet verkopen zoals afbakbrood en karnemelk. Onderweg naar de cp stoppen we nog even om voor 5,= drie zakken mandarijnen/sinaasappels te kopen. Ik neem twee zakken mandarijnen en één zak sinaasappels, de mandarijnen zijn nog groter dan de sinaasappels. Bij de cp in Quarteira is dit keer plek zat dus dat is fijn. We gaan weer zo staan dat we goed staan om voor Chico de bal te werpen. De luifel wordt uitgedraaid want het is weer flink aan de temperatuur.

Quarteira (N 37.079498 W 8.14218)
In de ochtend worden we nog getrakteerd op een mooie zonsopgang

Onderweg deze mooi waterplaats

Een echt prachtig klein kerkje in Loulé

Met tegels van vloer tot aan het plafond

Uitzicht over Loulé

De markthal die meer dan 100 jaar oud is

En zo ziet hij er vanbinnen uit

Hier verkopen ze reuze inktvissen

Dit beeld staat buiten de markthal, echt leuk

Smalle wegen als we weer naar Quarteira rijden

Vrijdag 28 februari 2020

Als we opstaan staat er nog een frisse wind. Als ik terug ben van mijn wandeling met Chico is de wind al een stuk aangenamer en kunnen we gewoon weer de hele dag genieten van het heerlijke weer. Als ik aan het einde van de middag weer een wandeling maak met Chico, zie ik dat er overal irissen aan het bloeien zijn. Het is echt een leuk gezicht dat alles nu vol staat met deze bloemen al zijn ze hier maar net 10 cm hoog. 
In de verte de stad Quarteira


De duinen staan in de middag vol met kleine irissen

Zaterdag 29 februari 2020

Het is even wat anders als gisteren. We staan namelijk op met een bewolkte lucht. Gelukkig komt later weer de zon tevoorschijn maar niet voor al te lang. We denken dat het vanwege het weer komt dat iedereen gaat vertrekken. Om 11.00 uur is de hele cp zo goed als leeg, echt bizar. In de middag krijgen we zelfs te maken met motregen. Het is lang geleden dat we regen hebben gezien.
Zelfs op een grijze dag is deze kust prachtig


Zondag 1 maart 2020

We starten weer in een nieuwe maand. Het is nog steeds grijs al we opstaan, echt jammer maar we mogen natuurlijk niet klagen. Na mijn wandeling heb ik een praatje met Engelsen die achter ons staan en een kleine Chico bij zich hebben. Deze is 4 maanden oud en lijkt erg op Chico toen hij jong was. Hun zijn erg blij dat ze een beetje kunnen zien hoe hun hondje kan worden. Wij gaan vandaag even de weer lozen en water tanken, er kunnen als we weer terugkomen weer op dezelfde plaats staan. Het blijft de hele ochtend grijs maar de temperatuur is prima en dus kunnen we gewoon buiten zitten. Om een uur of één komt de zon tevoorschijn en kan de korte broek weer aan en is het weer genieten. We zitten tot 18.00 uur buiten maar dan is het toch aan het afkoelen en ga ik maar aan het eten beginnen.
Deze mooie boom staat bij de cp

2 opmerkingen:

  1. Leuk Sandra en veel gezien. Laten we hopen dat we vanaf volgende week weer samen op pad kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's weer hoor. Heerlijk om weer ff bij te zijn..

    BeantwoordenVerwijderen