vrijdag 4 maart 2022

Spanje week 1 2022

Nadat we vier maanden geleden uit Spanje te zijn vertrokken omdat Ger zo'n last had van zijn knieën heeft hij nu één nieuwe knie. Het was de bedoeling dat zijn andere knie ook geopereerd zou worden maar daarvoor is nog een lange wachtlijst. We hebben daarom maar besloten om toch nog maar naar het zuiden te rijden en nog even te genieten van de vrijheid en het mooie weer.

Vrijdag 25 februari 2022

We vertrekken en hebben gelijk bingo en staan in de file. Later is er nog een weg afgesloten en ontkomen we nog maar net aan een aanrijding als voor ons twee auto's op elkaar botsen en wij nog net via de vluchtstrook het kunnen ontwijken. We rijden vandaag tot bij St Imoges waar we al eens eerder hebben gestaan. Er is nog plaats genoeg dus zoeken we een lekkere plek uit. Ik ga dan met Chico lopen en dat is iets minder want het is hier een enorme bagger zooi.  Later op de avond loopt de camperplaats al aardig vol en de volgende ochtend staat alles vol. 

St Imoges N49.106 E3.979
St. Imoges

Zaterdag 26 februari 2022

Het heeft vannacht gevroren en als er opstaan zien we dat er nog meer campers zijn bij gekomen. Het wandelen met Chico gaat met de bevroren ondergrond en stuk prettiger dan gisteren in de blubber. We rijden nog een stuk over de route National maar dan pakken we de tolweg en dat gaat vlot. Vandaag rijden we naar Solignac waar we een prima plek hebben bij een rivier waar muskusratten in zwemmen en die blijven toch leuk om te zien. Het zijn net bevers alleen hebben ze geen platte staart. Chico kan hier van harte lust ballen en wij genieten van de zon. Er is hier een verwarmd toilet gebouw, wasmachines(tegen betaling) en een sani station. 's Avonds is Chico helemaal uitgeteld en tevreden. 

Solignac N45.757198 E1.26821
Muskusratten
Camperplaats bij Solignac
Heel tevreden


Zondag 27 februari 2022

Vandaag nog een heel stuk tolweg en dan door de Somporttunnel Spanje in. We wisselen elkaar steeds af met rijden en ik ben net aan de beurt als we dus door de Pyreneeën rijden en dat is even spannend maar ben al snel gewend aan de bochten. We hebben een plek uitgezocht bij Jaca maar dat wordt het niet want het staat er bomvol met Spanjaarden. We denken dat die deze week vakantie hebben. We besluiten dan door te rijden naar het stuwmeer waar we in het najaar met Marco en Monique hebben gestaan. Als we daar aankomen zien we dat het water enorm is gestegen en de plek niet meer bereikbaar is en zelf helemaal onderwater staat. Gelukkig is er nog wel een plek om te staan en genieten we ook daar nog van het heerlijke weer. 

Sigues W42.611949 W1.030477

                 Spaans landschap
Droog plekje bij het stuwmeer
               Mooie weerspiegeling

Maandag 28 februari 2022

We staan op met weer een mooie blauwe lucht maar als we gaan rijden komen we vaak in zeer dichte mist terecht. Ook in Spanje nemen we de grootte weg maar die is hier gratis dus dat is wel lekker. We dachten eerst net voorbij Salamanca te stoppen maar daar zijn we best wel vroeg en dus rijden we door naar Caseres. We hebben enorme mazzel dat er precies nog één plek vrij is. Het is weer heerlijk maar toch ga ik het stadje niet meer in want we zijn beide best moe en ik ben hier al drie keer eerder geweest al verveeld deze stad nooit zo mooi is hij. Ik krijg van Manja coördinaten door waar we elkaar morgen zullen treffen en dat is voor ons nog 220 km. Dat is in vergelijking met de afgelopen dagen een klein stukje. 

Caseres N39.48027 W6.36879
Vaak reden we deze mistbanken in
Camperplaats Caseres

Dinsdag 1 maart 2022

Nog even de wc legen en de watertank vullen en dan weer rijden. Het is weer mooi weer dus prima om te rijden. Als we bijna op plaats van bestemming zijn krijgen we van Manja te horen dat die camperplaats niets is maar er vlakbij een andere prima plek is. We rijden daar dus heen en na even zoeken en aanwijzingen van Manja staan wij weer ook en kunnen we elkaar begroeten. Het wordt weer even lekker bijkletsen en Manja heeft spullen voor de bbq geregeld dus dat wordt smullen. Ik en Manja gaan weer ouderwets met de honden lopen en dat is toch een stuk gezelliger dan alleen. Op deze plaats, een oud voetbalveld bij een begraafplaats, is nog een mooie muurschildering gemaakt. 's Avonds liggen we allemaal vroeg in ons bed.

Castano del Robledo N37.891813 W6.707227
Mooie muurschildering
Hier staan er prima


Woensdag 2 maart 2022

Manja en ik lopen nog even met de honden door het dorpje waar een hele oude kerk staat maar die is jammer genoeg afgesloten. 
Vandaag gaan we naar een oude ijzer mijn waar we mooi moeten kunnen wandelen en het water en rode kleur heeft van de ijzerhoudende grond. Wij rijden voorop en onze TomTom laat ons 3 km over onverharde weg rijden met af en toe spannende stukjes erin. Als we op plaats van bestemming komen zien we dat er van de andere kant gewoon een asfaltweg is, nou ja zeg. Het is een prima plek om te staan en het weer is ook geweldig zelfs erg warm. Manja en ik gaan en wandeling maken naar een prachtig meertje en lopen nog verder de berg op. Na 1.1/2 uur zijn we weer terug bij de campers. We hadden de honden niet meegenomen en dus gaan we na wat gedronken te hebben daar nog een stuk mee lopen. Tegen de avond wordt het fris en omdat we wat later eten wordt dat binnen gegaan. 

Nerva N37.72383 W6.556156
Oude kerk in het dorpje
enorme rode modder van de ijzer in de grond
Een spannend weggetje
We maken en mooie wandeling
Peter heeft een goede manier gevonden om niet te huilen als je uien snijden 

Vrijdag 4 maart 2022

Vandaag rijden we naar een plekje aan de Rio Tinto maar dan blijkt de rivier droog te staan en dus zoeken weer een andere plek op. Manja weet er nog één maar neemt de verkeerde coördinaten en dus komen we verkeerd uit. Deze plek is niet iets om te blijven staan en dus rijden we nog even 30 km verderop en staan we bij het plaatsje La Palma del Conado waar een camperplaats is bij het dorpje. We kunnen nog even buiten zitten maar de wind is erg fris en dus gaan we naar binnen. Ik ga later nog met Manja het stadje bekijken waar een mooie kerk staat en op de terugweg even naar een Chinees om een nieuwe thermoskan te kopen en Chico krijgt een nieuwe halsband voor het enorme bedrag van 1,50. Nog even de Mercadona in voor boodschappen waar we een Nederlandse man tegenkomen bij de kassa en die zegt ik kom zo nog wel even bij jullie langs. Later komt hij inderdaad aan en als het gaat regenen vraag ik hem maar even binnen en gaat Ger gauw bij Peter in de camper zitten. Manja en ik krijgen een filmpje te zien van zeker 20 minuten over het land bij zijn huisje wat hij een half jaar geleden heeft gekocht. Het is een huisje zonder enige voorzieningen dus dat vinden wij al niets. Het kost nog moeite om weer van hem af te komen maar gelukkig gaat hij dan toch. We eten 's avonds bij Peter en Manja lekkere pasta met garnalen. 

La Palma del Conado N37.384246 W6.557999
Onderweg komen we nog langs een stuwmeer
Camperplaats bij La Palma del Conado
     een kleine indruk van het stadje

6 opmerkingen:

  1. En zo zit je al helemaal in zuid Spanje, lekker hoor! Veel beter dan in het koude Nederland. Lekker genieten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk om je eigen belevingen via een ander te lezen. Hoop er nog heel wat van nee te kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk dat jullie nu toch ook nog lekker in het Spaanse zonnetje samen met Peter en Manja kunnen genieten. En die 2e knie, die komt later dit jaar denk ik wel goed. Hopelijk kunnen we nog vele jaren op deze manier vakanties hebben en stopt het geweld van de Russen snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk om weer te lezen over jullie zwerfbestaan🥰

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hei Globetrotters! Wat leuk dat jullie weer onderweg zijn. Succes met de nieuwe knie😘

    BeantwoordenVerwijderen