donderdag 26 maart 2020

week 22 Frankrijk-België-Nederland 2020

Maandag 23 maart 2020

We zijn al vroeg wakker want de vrachtwagen rijden hier af en aan dus geen plek om te onthouden. Mijn god wat is het koud buiten. De honden worden uitgelaten en om 08.15 uur gaan we rijden. Vandaag rijden we België in en zijn reuze benieuwd hoe het gaat aan de grens zal zijn. Nou ik kan je vertellen dat daar helemaal niets te zien was, we konden gewoon met de zelfde snelheid doorrijden. Even over de grens gaan we eerst tanken want dat zou hier goedkoper moeten zijn maar ook daar is niets van te merken en is het zelfs iets duurder dan in Frankrijk. Wat ons wel opvalt is dat het hier een stuk drukker is op de weg, echt een wereld van verschil. Ook de grens bij Nederland verloopt gewoon zonder problemen. Maar het verschil blijft enorm met Spanje en Frankrijk, wat een drukte. We rijden met Peter en Manja mee naar Nijkerk en doen onderweg nog even wat boodschappen. Hier geen rij voor de winkel en ik bijna niemand met handschoenen. Wij hebben bij een tankstation in Frankrijk de hele voorraad plastic handschoenen geplunderd en doen deze dan ook echt aan voordat we een winkelwagentje vastpakken. Na de boodschappen door naar hun huisje op het park "De Witte Hoeve". Wij willen daar ook voor een huisje gaan kijken omdat het eigen grond is en het park in beheer is van alle bewoners dus zal de grond niet zo gauw  verkocht worden. Als we het park oprijden is het wel even wennen want de huisjes staan wel dicht op elkaar. We zijn natuurlijk wel al 30 jaar onze vrijheid gewend. Hun huisje ziet er echt heel goed uit en is met 70m2 echt heel ruim. Later gaan Manja en ik de honden uitgelaten in het bos net aan de andere kant van de weg en dat is natuurlijk heerlijk. 's avonds eten we patat en kip en spareribs echt heerlijk. We hebben al bij een paar huisjes gekeken en eentje staat ons wel aan maar er is ook een leeg kavel en daar zien we meer in. Morgen gaan we nog wel verder kijken.
Rouen nog even in het avondlicht

Chico vindt het heel gezellig in het bos




Dinsdag 24 maart 2020

Het is goed koud geweest vannacht want overal ligt een laagje ijs over. Het is wel weer prachtig weer. Om 09.00 uur gaan we weer het bos in met de honden. Manja spreekt veel bekende al houden we van iedereen goed afstand. Als we na een uurtje weer terug zijn zijn de mannen al op pad geweest om naar huisjes de gaan kijken. Er zijn hier twee parken, Manja en Peter wonen in park 1 een in park 2 schijnt een huisje te staan waar ik ook blij van zou worden. Na de koffie lopen Ger en ik naar het andere park en dat huisje is inderdaad erg mooi om te zien en het staat ook een stuk vrijer dan de huisjes op park 1. We bellen aan maar er wordt niet lopen gedaan. We kijken even door de ramen en vinden het wel wat. Weer terug bij Manja en Peter gaan we bellen met het nummer wat op de verkoop site staat en krijgen de penningmeester van het park te spreken. We informeren naar het huisje en krijgen te horen dat we er pas op 6 april binnen kunnen kijken omdat er iemand in zit die in quarantaine is vanwege het Coronavirus. We zullen dus nog even geduld moeten hebben. 's Middags lopen Manja en ik nog een keer met de honden het bos in. Ik maak voor het avondeten nog een Zuurkoolschotel. We kregen vandaag een bericht dan Leon en Kim hun bruiloft een jaar gaan uitstellen en dat is heel begrijpelijk. Wel heel erg jammer voor hun en de beslissing zal ook niet makkelijk geweest zijn, maar denk wel dat het de beste oplossing is.
Ook vandaag weer volop genieten

Ons plekje bij Peter en Manja

Woensdag 25 maart 2020

Vandaag gaan we weer weg bij Pieter en Manja. Er wordt eerst nog een heerlijke wandeling door het bos gemaakt een daarna doen we nog een bakkie en dan stappen we weer in de camper om naar Arie en Lia op het landje te gaan. We zetten de camper niet op het landje maar iets verder en houden afstand van Arie en Lia. We kunnen vanwege het prachtige weer heerlijk buiten zitten dus kunnen we toch nog gezellig bijkletsen. We spreken wel af dat we apart eten zodat we niet met z'n allen in de caravan zitten. Chico is ook weer blij om Ziva te zien en er wordt weer flink wat gespeeld.

Nu we aan het einde zijn van onze reis kan ik vertellen dat we iets meer dan 11.500 km hebben gereden en enorm hebben genoten van alle nieuwe dingen die we toch weer hebben gezien en ook van alle mensen die we op deze reis hebben ontmoet.

En zo zijn we weer waar we 5.1/2 maand geleden begonnen

1 opmerking:

  1. En nu maar hopen dat jullie een lekker plekje kunnen vinden in Nijkerk. En dat we in het najaar weer een mooie reis met elkaar kunnen maken.

    Ook een mooie foto van Arli's Place met de auto van mijn ouders op de achtergrond.

    BeantwoordenVerwijderen