vrijdag 29 september 2023

Griekenland 2023 week 11

Vrijdag 29 september  2023

We lezen weer allemaal berichten over overstromingen in het zelfde gebied als de vorige keer.  Wat krijgen die mensen het toch voor hun kiezen.  Wij daarin tegen zijn iedere keer juist op de goede plaats en hebben nergens last van.  De laatste dagen hadden we iets meer bewolking maar dat vinden we niet al te erg. De temperaturen gaan de komende weken ook wel iets naar beneden maar 27 graden is nog steeds prima.  We rijden vandaag al een stukje terug richting thessaloniki.  50 km terug hebben we een plekje uitgezocht aan de kust en het is even passen en meten maar dan staan we weer goed.  Eerst koffie en dan wandelen langs het strand wat je hier wel heel goed kan want er is geen kip en het is een héél lang strand.  De afgelopen dagen stonden we vaak bij bloeiende kamperfoelie en die heeft toch een sterke geur, best lekker.  Hadden we vanmorgen nog dikke bewolking nu zijn we weer blij met het windje.  Marco gaat nog even klussen,  een stopcontact in de camper maken voor als zijn omvormer aanstaat.  In de middag eerst lunchen en daarna nog even stenen zoeken op het strand.  We doen nog een spelletje rummicub en dan om 19.00 uur gaan we aan het eten beginnen. 
Af en toe blijven ze gewoon liggen op de weg die zwerfhonden en denken ze rij maar om me heen. 
Hier staan we weer goed
vlakbij een monumentje
In de kapelletjes staat altijd een lichtje en olijfolie
Anders gaan juliie nog ontwenningsverschijnselen vertonen
de maan komt op

Nea Plagia N40.257716, E23.199153 

Vrijdag 30 september 2023

Als we opstaan zien we dat er al heel veel auto's staan met trailers die allemaal hun boot te water hebben gelaten in te gaan vissen. Vandaag rijden we terug naar Paralia vanwaar Marco en Monique op maandag de taxi zullen nemen naar het vliegveld van thessaloniki.  Onderweg komen we heel veel tractoren tegen met volle en lege aanhangers met katoen, al lijkt het nog net of de lege ook vol zijn omdat het katoen tegen het gaas blijft plakken. Nog even tanken en daar lopen twee jonge katjes die zo lief zijn en bovenop mij klimmen om te kroelen, met pijn in mijn hart laat ik ze achter.  We drinken nog even koffie, natuurlijk hiet ook weer zwerfhonden maar deze zijn wel mager en dus stoppen we ze vanalles toe,  later zien we dat er toch ergens brokken en water staat. Bij de Lidl weer even brood en melk en ik haal ik nog een paar dingen voor de komende dagen.  Om 13.15 uur staan we weer bijna op de zelfde plaats als waar we de vorige keer hebben gestaan.  De honden worden uitgelaten en daarna wordt er gegeten.  Het is weer flink warm en omdat er haast geen wind staat vandaag  wordt de zwemkleding weer aangetrokken en nemen we nog een duik in het iets frisser wordende water. We zien dat de kermis attracties worden afgebroken en daaraan kan je merken dat het zomerseizoen echt is afgelopen. We gaan iets vroeger aan het eten beginnen want het wordt ook steeds vroeger donker dus worden onze grenzen ook verlegd.  
in de ochtend is het ineens druk voor de deur met mensen die hun bootje te water laten. 
lege en
volle aanhangers met katoen
maar er staat nog genoeg om te plukken
zijn ze niet om op te vreten
Palaria N40.257985, E22.594347

Zondag 1 oktober 2023

Gerrit is vandaag jarig en wordt 68. Heel veel felicitaties komen gedurende dag binnen en ook nog wat telefoontjes. In de middag gaan we ergens eten maar bij het eerste restaurant is er al geen plaats meer buiten en aangezien wij niet binnen willen zitten lopen we naar een ander restaurant.  Hier zitten we weer lekker aan het strand en het eten is ook nogeens erg lekker.  We willen nog een toetje maar op 1 oktober is hier het seizoen echt afgelopen en zijn er geen toetjes meer. We besluiten om dan vanavond terug te gaan om ergens een ijsje te eten.  Monique en ik lopen nog even naar onze favoriete winkel waar ze mooie zilveren sieraden verkopen en vallen toch weer voor een paar oorbellen. Monique wilde ook oorbellen kopen voor Mariska en Kim maar is zo slim om Mariska eerst even te bellen en foto's te laten zien en die vindt het eigenlijk helemaal niets dus hoeven we ook niet verder te zoeken.  Nog even wat kleine spullen bij de 1 euro winkel en dan terug naar de campers. Als we 's Avonds dus voor een ijsje gaan kan je echt merken dat het einde seizoen is want bijna alle ijszaken, en dat zijn er flink wat hier,  hebben nog maar een beperkte keuze. Gelukkig is er nog één die wel nog flink wat keus heeft en dus nemen we ieder twee bollen ijs en dat blijken flinke bollen te zijn maar wel lekker.  En dan is Ger zijn verjaardag ook alweer voorbij. 
Lekker uit eten met z'n alle
even klef doen
Chico zit ook weer heerlijk op zijn troon
in de avond halen we nog een ijsje. 

Palaria N40.257985 E22.594347 

Maandag 2 oktober 2023

Vandaag is dus de dag dat Marco en Monique maar Nederland gaan vliegen.  Alles is in twee rugzakjes gepakt en om 10.00 uur wordt de taxi gebeld zodat hij om 10.30 uur bij de haven kan zijn.  Om 10.15 uur lopen we alvast naar de haven en wacht ik met hun op de taxi die stipt op tijd komt aanrijden.  Ik zwaai ze uit en ga dan gelijk nog even brood halen.  Gedurende de dag blijven we op de hoogte van  het verloop van de reis en dat gaat gelukkig allemaal goed.  Ik ga nog even wat spullen wassen en omdat er best een lekker windje staat vandaag is dat ook weer zo droog.  Doedel is wel een beetje van slag maar gaat gelukkig wel mee het water in en later als we over het strand lopen speelt ze volop met de blaadjes die door de wind over het strand waaien.  In de avond gaan Ger en ik een pizza eten in het dorp. 
Daar gaan ze dan op naar Nederland
Bij mij hangt de was al snel aan de lijn
We worden op de hoogte gehouden
smaakte goed

Palaria N40.257985 E22.594347 

Dinsdag 3 oktober 2023

We staan op met dikke bewolking en vannacht heeft het ook heel even geregend.  Koud is het nog niet met 26 graden dus de korte broek kan gewoon aan.  Doedel gaat weer graag mee een strandwandeling maken en luister gelukkig prima naar mij. Het is best wel weer even stil zo met z'n tweeën maar met een goed boek en een wandeling naar het dorp voor brood gaat de dag toch nog best snel voorbij. Ik haal voor het avondeten twee broodjes Gyros in het dorp en die eten we bij de campers op.  Het blijkt veel te veel te zijn en dus hebben de honden ook nog een flinke maaltijd.  In de avond kijken we een dvd en dat is ook wel weer eens ontspannen. 
dikke bewolking in de ochtend
Maar de zon is al snel weer aan het doorbreken
en dan krijg je mooie plaatjes
Dit was iets teveel voor één persoon

Palaria N40.257985 E22.594347 

Woensdag  4 oktober 2023

De zon schijnt vandaag weer volop en dus was ik nog even het beddengoed zodat ik weer een verschoning heb liggen in de kast. Er wordt weer naar het dorp genoten voor brood en af en toe een wandeling met de honden over het strand. Ik hoor van Monique dat alles goed is verlopen vandaag dus dat hebben ze ook weer achter de rug,  toch altijd weer een trieste zaak. Vanavond maak ik macaroni en dan is de dag ook weer voorbij voordat je het weet. Nog wel even problemen met mijn provider want ik kan niet meer gebeld worden.  Het duurt een flinke tijd en ik krijg allerlei dingen die ik moet doen maar niets helpt dus na drie keer opnieuw bellen,  dat kan ik wel,  wordt er een formulier naar de KPN gestuurd en dan zou het goed moeten komen,  nou we zullen zien
Doedel en Chico vermaken zich wel. 

Palaria N40.257985 E22.594347 

Donderdag 5 november 2023

Ook vandaag weer volop zon al zijn de ochtende wel fris aan het worden en moet je 's morgens echt wel even een vest aan maar zodra de zon goed schijnt moet bij ook snel weer uit.  Ik kan trouwens weer gebeld worden,  toch gelukt uiteindelijk. Ik loop als ik brood ga halen nog even door de hoofdstraat maar die is erg uitgestorven,  misschien dat er vanmiddag of tegen de avond meer leven is maar in de ochtend is het maar een dode boel. Er is hier een flinke supermarkt maar voor lekker brood moet je toch echt bij de bakker zijn.  Ik kijk bij de supermarkten nog wel even voor iets van vlees voor vanavond maar dat hebben ze helemaal niet dus haal ik maar wat uit de vriezer. Het is vandaag best druk met de campers,  zoveel hebben we de hele zomer nog bij elkaar gezien. We brengen de rest van de dag door met lezen,  wandelen en niets doen. 
Best druk met de campers

Palaria N40.257985 E22.594347 



4 opmerkingen:

  1. O jeetje wat stom helemaal Ger vergeten met zijn verjaardag. Van als nog van harte dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lia van Wingerden-Been5 oktober 2023 om 10:49

    Nog steeds gek op katten en ze achterlaten is wel een hele prestatie. Gelukkig kun je er steeds voldoende verwennen. Nog ff en dan zijn M&M weer terug en kunnen jullie samen nog een mooie route richting pont uitstippelen 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  3. weer mooi om te lezen zo genieten wijer ook van

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo'n gedwongen weekje op 1 plekje heeft toch ook zijn charme. Maar inmiddels i gaat de reis weer gezellig met zijn vieren verder. Nu op naar de bergen! Groetjes Hennie en Aad

    BeantwoordenVerwijderen